F2 - ROWLAND NYERTE A DRÁMAI FŐFUTAMOT, LECLERC 15 POZÍCIÓT JAVÍTOTT!
Forma-2 2017: Hungaroring, 1. futam

img_0873.jpg

Noha Oliver Rowland vezetésével kettős győzelmet aratott a DAMS a hungaroringi, drámai fordulatokban gazdag főversenyen, Charles Leclerc a nap hőse!

Mint az ismeretes, Leclerc időmérő utáni kizárását követően a DAMS britje, Oliver Rowland rajtolhatott a pole-ból, ám az indulásnál a Russian Time orosz versenyzője, Artem Markelov elhúzott mellette. Azonban a brit versenyző azzal, hogy egy körrel korábban jött ki a kerékcserére, vissza tudta szerezni az első pozíciót.

A mezőnyből szinte mindenki az egykiállásos stratégiát követte. Négy versenyző volt, aki alternatív taktikát választott azzal, hogy a közepes gumikon vágott neki a futamnak, mégpedig Alexander Albon, Charles Leclerc, Sergio Sette Camara és Louis Deletraz személyében.

img_0890.jpg

Az utolsó előtti, 19. rajtkockából indulva Leclerc a második körre már nem kevesebb, mint nyolc pozíciót nyert, majd csatába bonyolódott Albonnal. Erre a párosra rövidesen megérkezett a kiállásán ekkorra már túleső Oliver Rowland, aki kisvártatva a pályán is visszavette a vezetést, a Prema monacóija pedig bejött a depóba.

Leclerc a 11. helyre tért vissza, de nemsokára előrelépett két pozíciót, ugyanis a célegyenes végén a Rapax spanyolja, Sergio Canamasas kigolyózta a versenyből a Campos Racing románját, Robert Visoiu-t - emiatt pedig a biztonsági autó szolgálataira is szükség volt.

Az újraindításnál Leclerc folytatta a parádéját, és egy füst alatt megelőzte Luca Ghiottót, valamint az egymással csatázó Jordan Kinget és Gustav Malját, fellépve a hatodik pozícióba.

Mindeközben az élen is zajlottak a küzdelmek: Rowlandet érte utol a frissebb gumikon lévő Markelov, aki három körrel a leintés előtt a célegyenesben megtámadta a brit vetélytársát, amelyet követően az orosz leszaladt a pályáról, az 1-es kanyar bukóterében nekiütközött a falnak, és kiesett a versenyből.

Az újabb Safety Car-fázis meg már el is döntette a verseny végkimenetelét. DAMS-féle kettős győzelem született a főversenyen, Oliver Rowland és Nicholas Latifi révén.

img_9779.jpgA dobogó legalsó fokára a Rapax hollandja, Nyck De Vries állhatott fel, megelőzve Leclerc-t, aki a biztonsági autó pályára küldése előtt még elment Nobuharu Matsushita mellett - a monacói így összesen 15 pozíciót javított a rajthelyezéséhez képest!

Ghiotto lett a hatodik megelőzve azt a Norman Natót, akinek a lefulladása miatt szükség volt egy újabb formációs körre a verseny elején. A nyolcadik helyen célba érve Alexander Albon, az ART Grand Prix versenyzője indulhat majd a pole-ból a sprintviadalon. A TOP-10 sorrendje a szériában debütáló Santino Ferruccival és a svájci Louis Deletrazzal lett teljes.

Eredetileg Sean Gelael lett volna a kilencedik, ám kapott egy 10 másodperces időbüntetést, amiért még az első két kör megtétele előtt aktiválta az állítható hátsó szárnyat, azaz a DRS-t, hasonlóan Sergio Sette Camarához. Sergio Canamasast pedig egy 3 rajthelyes büntetéssel sújtottak a stewardok Visoiu kiütéséért.

A balesetező versenyzőkön kívül még Antonio Fuoco fejezte be idejekorán a versenyt - az olasz premás versenyző autója a bokszkiállás után, a depó kijáratánál fulladt le.

A bajnokságot a maga 200 pontjával továbbra is fölényesen, 54 ponttal vezeti Leclerc Rowland előtt. A harmadik helyen Markelov hátránya már 79 egység, mögötte Latifié pedig 89.

Vasárnap 10:55-től jön a sprintfutam!

A főfutam végeredménye:

f2_2017_hun_r1.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812700625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása