F1 - HIVATALOS: AUER FORMA-1-ES AUTÓBA ÜL A HUNGARORINGEN!

1497638213.jpg

Néhány hete még csak kósza pletykának tűnt, ma már igaz hír: Gerhard Berger unokaöccse, a DTM bajnoki címére esélyes Lucas Auer viheti majd pályára a Force India versenygépét a szezonközi hungaroringi teszten a silverstone-i bázisú csapat fejlesztő versenyzője, Nikita Mazepin mellett!

A Force India kedden megerősítette azokat a pletykákat, amelyek arról szóltak, hogy Lucas Auer, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) egyik idei élmenője kipróbálhatja a csapat 2017-es autóját a Hungaroringen megrendezendő szezonközi teszten.

img_5598_1.jpgIdén teljesíti harmadik szezonját a DTM-ben a 22 éves osztrák versenyző, és nyolc futamot követően a bajnokság második helyen áll, mindössze két ponttal lemaradva az audis Mättias Ekströmtől. Korábban Auer a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyét erősítette, ahol két negyedik helyre tett szert az összetettben. 

A force indiás kiruccanás hátterében a mercedeses köteléken kívül az is állhat, hogy az osztrák DTM-autója ugyanúgy rózsaszínben pompázik, mint Esteban Ocon és Sergio Pérez Forma-1-es autója, miután mindannyiukat szponzorálja az osztrák víztechnológiai cég, a BWT.

"Nagyon izgalmas hírek - életem legszebb pillanata. Azzal, hogy életemben először vezethetek majd egy Forma-1-es autót, egy gyerekkori álmom válik valóra. Különösön büszke vagyok arra, hogy ez egy top Forma-1-es csapatnál, a Force Indiánál fog megtörténni." - kommentálta a hírt  Auer.

19601596_1555519941145295_114391562565890725_n.jpgAzonban Auernek társa is lesz, mégpedig a silverstone-i bázisú istálló orosz fejlesztőpilótájának, Nikita Mazepinnek a személyében. A 18 éves versenyző tavaly, a Brit Nagydíj utáni teszten vezethetett utoljára Forma-1-es autót. Mazepin 2017-ben a második szezonját teljesíti a Forma-3-as Európa-bajnokságban, jelenleg 15. a pontversenyben.

Az augusztus 1-én és 2-án esedékes teszten Auer és Mazepin is két-két félnapot kapnak majd.

"Örülünk annak, hogy két tehetséges fiatallal vehetünk majd részt a budapesti teszten. Nikitát már nagyon jól ismerjük, és azzal, hogy lehetőséget adunk neki az idei autóban, a VJM10-esben, elérkezünk a fejlesztési programjának a következő fázisához. Egyúttal nagy örömmel üdvözlöm Lucas-t a csapatnál, akinek a fejlődését nagyon is figyelni fogjuk a jövőben. Mindig különleges pillanat az, amikor egy versenyző először ülhet Forma-1-es autóba, és engem örömmel tölt el az, hogy Lucas ezt a pillanatot a mi autónkban élheti majd meg." - nyilatkozta Vijay Mallya, a csapat tulajdonosa.

Fotó: DTM Media, Landek Norbert, FIA

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7912671959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása