WTCC - EHRLACHER MEGSZEREZTE AZ ELSŐ GYŐZELMÉT, MICHELISZ NULLÁZOTT A NYITÓFUTAMON
WTCC 2017: Termas de Rio Hondo, Nyitófutam

wtcc_yann_ehrlacherjpg.jpg

Noha a pályán Tom Chiltont intették le győztesként, a brit kapott egy időbüntetést, így Yann Ehrlacher, az RC Motorsport franciája örülhet pályafutása első győzelmének. Michelisz Norbi futama már néhány kanyar után véget, ugyanis csapattársa, Tiago Monteiro "jóvoltából" kapott egy bal első defektet.

Miután az időmérőn megszerezte a 10. helyet, a fordított rajtrácsos nyitóversenyt az RC-Lada francia versenyzője, Yann Ehrlacher kezdhette meg a pole pozícióból. Ehrlacher nem rajtolt rosszul, az egyes kanyarig meg is tartotta a vezetést. Magyar szempontból azonban már a második kanyarban rémálommá vált a verseny, ugyanis Michelisz Norbinak a saját csapattársa, Tiago Monteiro ment neki! Ezzel pedig a magyar versenyző kapott egy bal első defektet, amellyel kapásból egy környi hátrányba került...

Nem sokkal később az élen haladók között is volt némi kontakt: a 4-es kanyarban Chilton megpöccintette Ehrlacher-t, és csak úgy tudott elmenni a francia mellett, aki aztán Bennani előtt fogta a második helyet.

A második körben Esteban Guerrieri előzte meg a Campos Racing Chevrolet-jével a volvós Thed Björköt a negyedik helyért. Ezután a volvós vonatot vezető svéd megpróbált visszatámadni, ám Guerrieri odébb tessékelte a Volvo-pilótát, aki mellett elment Catsburg és Monteiro is. Az esetben benne volt Girolami is, aki nemsokára technikai viszontagsággal kiesett a versenyből. Egy körrel később Catsburg is kiállt bal első defekttel a depóba.

Amikor már csak három kör volt hátra, a versenybírák informálták Chiltont arról, hogy Ehrlacher meglökéséért kapott egy 5 másodperces időbüntetést. A brit pedig a kockás zászlóig már nem tudott elegendő előnyt kiépíteni, így Yann Ehrlacher és az RC Motorsport megszerezték az első győzelmüket a WTCC-ben! Chilton büntetéssel visszaesett negyediknek, Bennani és Guerrieri mögé. 

Monteiro az ötödik helyen ért célba, a bajnokság éllovasa mögött Huff, Filippi, Coronel és Michigami tette teljessé a legjobb tíz sorrendjét. A Zengő Motorsport versenyzői, Nagy Dani és Szabó Zsolt a 12-13. helyen értek célba, Michelisz Norbit megelőzve, aki egy kör hátrányban a 14. lett.

21:15-kor jön a második futam, élőben közvetíti az Eurosport 2.

A nyitófutam végeredménye:

wtcc_2017_argentina_1_futam.jpg

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812668383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása