F1 - 32 EZRED DÖNTÖTT A HARMADIK EDZÉSEN HAMILTON ÉS VETTEL KÖZÖTT
Forma-1 2017: Brit Nagydíj, 3. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_8zisxqwg8ux_1.jpg

A Mercedes hazai pilótája az élen, de német riválisa a nyomában. 

Magyar idő szerint szombaton délelőtt 11 órától megrendezésre került a harmadik, egyben utolsó szabadedzés a száguldó cirkusz bölcsőjeként emlegetett Silverstone Circuit-en. A 60 perces gyakorláson a Mercedes helyi pilótája, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, ám az 1:28.063-as, pályarekordot jelentő idejével csupán 32 ezredet vert riválisára, Sebastian Vettelre. A harmadik helyen a bajnokság harmadik helyén álló Valtteri Bottas végzett a másik Mercedesszel - a finn nagyjából 1.5 tizeddel kapott ki, de neki még számolnia kell a váltócseréért kapott 5 rajthelyes büntetésével.

Kimi Räikkönen a Ferrarival a negyedik lett, ám elmaradása majdnem 8 tizedmásodperc volt. Kisebb meglepetésre Nico Hülkenberg zárt ötödikként a Renault-val, megelőzve a Red Bull - rajtbüntetéssel sújtott - ausztrálját, Daniel Ricciardo, valamint a Haas franciáját, Romain Grosjean-t. A TOP-10 Max Verstappennel (Red Bull), Felipe Massával (Williams) és Stoffel Vandoorne-nal (McLaren) lett teljes.

A mezőny második felében zárt többek között a 30 helyes rajtbüntetéssel rendelkező Fernando Alonso, valamint a Force India versenyzői, akik közül Ocon a 12., Pérez pedig a 15. lett.

A tréning utolsó 15-20 percében már nemigen történt javulás, ugyanis megérkezett egy kisebb eső, amelynek köszönhetően a versenyzők már csak az intermediate, átmeneti esős abroncsokon merészkedhettek ki a pályára. A pénteki naphoz hasonlóan amúgy is eléggé hideg idő fogadta a pilótákat, a 15 °C-os levegő- és a 19 °C-os aszfalthőmérséklettel.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

dexkhebxyaa8zm3.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6412665627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása