F1 - PÁLYAREKORDDAL BOTTAS NYITOTT AZ ÉLEN SILVERSTONE-BAN
Forma-1 2017: Brit Nagydíj, 1. szabadedzés

valtteri_bottas_f1_grand_prix_great_britain_i48hnmjmhppx.jpg

A Mercedes finn versenyzője kezdett a legjobban a Forma-1 bölcsőjében, a Red Bull pedig egyelőre a Ferrari előtt áll.

Fölényes és kettős Mercedes-elsőséggel indult a Brit Nagydíj hétvégéje: az első, 90 perces szabadedzést ugyanis 1:29.106-os abszolút körrekorddal a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas zárt az élen, mindössze 78 ezreddel megelőzve csapattársát, a hazai közönsége előtt versenyző Lewis Hamiltont. A Mercedeseket nagy meglepetésre nem egy Ferrari-pilóta, hanem a Red Bull versenyzői követték, Max Verstappen - Daniel Ricciardo sorrendben - igaz, a holland és az ausztrál legjobb köreiket a puhábbik, szuperlágy gumikon futották meg, ellenben a Mercedesekkel.

Vettel kipróbálta az újabb fejvédőt. | Fotók: Jennie Gow / Twitter, Channel 4 / Twitter, Sky Sports F1 / Facebook

És akkor mi újság a Ferrari háza táján? - merül fel a kérdés jogosan. Räikkonen és Vettel ugyanis a szuperlágy gumik ellenére is csak az 5-6. helyen zártak, ráadásul 1-1.5 másodperces lemaradásában. Mindemellett a németek négyszeres világbajnoka a "Shield" névre hallgató fejvédő kipróbálásával, valamint egy, a Becketts-kanyarban bemutatott kicsúszással hívta fel magára a figyelmet.

Kisebb meglepetésre a pontverseny éllovasa mögött Daniil Kvyat lett a hetedik a Toro Rossóval. Pedig a faenzai együttes számára nem indult egyszerűen a silverstone-i hétvége, ugyanis a csütörtöki gépátvétel során a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fényt derített arra, hogy a csapat tudatosan akarta sérült autóval nevezni spanyol versenyzőjét, Carlos Sainzot. Végül a kis bikáknál kicserélték a kérdéses keréknél a rögzítőkötelet, amely arra hivatott, hogy ne szakadjon le a kerék az autóról, ezáltal veszélyeztetve mások épségét. Sainz végül a 11. lett.

A két STR12-es között zárt a két McLaren-Honda: Fernando Alonso a 8., Stoffel Vandoorne pedig a 10. legjobb időt futotta meg. A mostani hétvégére a kétszeres világbajnok autójába visszakerült a 3-as verziójú, gyorsabbik motor, ám ki kellett cserélni az energiatárolót. S miután ebből a komponensből az ötödik került be a #14-es rajtszámú MCL32-esbe, Alonso a vasárnapi Brit Nagydíjra kapott egy 5 rajthelyes büntetést. A két McLaren közé meg Felipe Massa ékelődött be a Williams-Mercedesszel, mialatt csapattársa, Lance Stroll csak a 15. helyen zárt.

Furcsa módon a Force India ismételten nem bizonyult valami acélosnak a szabadedzésen: az Ocon - Pérez kettős csak a 12-13. pozícióban végzett, annak ellenére, hogy a hírek a Force India ezen a hétvégén veti be az idei egyik, ha nem a legnagyobb fejlesztési csomagját.

A Haasnál ezúttal Kevin Magnussen ezt a másfél órát a kispadon töltötte, autóját átadva a Ferrari harmadik számú versenyzőjének, Antonio Giovinazzinak. Az olasz versenyző a 16. lett, fél másodperccel elmaradva a másik Haas-pilóta, Romain Grosjean 14. helyet érő idejétől.

A sort a Renault és a Sauber zárta. Jolyon Palmernek pedig megint ki kellett hagynia az edzés nagyját műszaki hiba miatt, végül a brit a 18. pozíciót kaparintotta meg magának.

Folytatás délután 14 órától, a második szabadedzéssel, amelyet immár az M4 Sport is élőben fog közvetíteni.

Az első szabadedzés végeredménye:

der6onoxuaailjj.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8812663115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása