F1 - BOTTAS AUTÓJÁBAN VÁLTÓT KELLETT CSERÉLNI, RAJTBÜNTETÉST KAP!

valtteri_bottas_f1_grand_prix_great_britain_wouckzy4vwqx.jpg

Hiába nyerte meg mindkét edzést pénteken a Mercedes finnje, vasárnap hátrányból fog indulni.

Azok után, hogy a Mercedes finn bajnokesélyese, Valtteri Bottas a múlt héten megnyerte az Osztrák Nagydíjat, majd Silverstone-ban a pénteki gyakorlásokat is az első helyen zárta, elveszítette az esélyt arra, hogy a vasárnap esedékes Brit Nagydíjat az élről kezdje meg.

Ugyanis váratlanul ki kellett cserélni a kétszeres futamgyőztes Mercedesében a sebességváltót, s miután az nem bírt ki egymást követő hat versenyhétvégét és az előző versenyen sem esett ki, a csere automatikusan öthelyes rajtbüntetést von maga után.

A Brackley-ben székelő együttes megerősítette egyúttal, hogy hasonlóképpen sérült meg Bottas váltója, mint Hamiltoné Bakuban. A britek háromszoros világbajnokának emiatt a múlt héten, a Red Bull Ringen kellett megbirkóznia a büntetés jelentette hátránnyal: a harmadik helyre kvalifikált, a nyolcadik pozícióból indulhatott, végül negyedikként ért célba.

Bottas -, akárcsak a múlt hétvégén Hamilton - így a legjobb esetben is csak a hatodik rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását vasárnap.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7312664175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása