F1 - HIVATALOS: SZERZŐDÉST BONT SILVERSTONE A FORMA-1-GYEL

british_gp_preview_004.jpg

Kedd délután a silverstone-i pályát birtokló Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) döntött a Forma-1-es Brit Nagydíj jövőjéről.

Immár hónapok óta téma, miszerint szerződést bonthat Silverstone a száguldó cirkusszal az elfogadhatatlanul magas rendezési jogdíjak miatt. 2010-ben ez az összeg még 11.5 millió font volt, azóta az összeg minden évben 5 százalékkal emelkedett, így idén már 16.2 milliót kell fizetnie, a szerződés lejárásának évében meg már 25 milliót kéne.

A brit aszfaltcsík -, ahol 1950-ben útjára indult a Forma-1 - 2009-ben írt alá egy 17 évre, 2026-ig szóló megállapodást. A minap pedig, mindennek fényében bejelentésre került, hogy a Brit Autóversenyzők Klubja él a szerződésbontási záradékával, így könnyen megeshet, hogy utoljára 2019-ben rendeznek Forma-1-es futamot Nagy-Britanniában.

A bejelentés során kiderült, hogy a silverstone-i futam már évek óta veszteséges - 2015-ben és 2016-ban 2.8, valamint 4.8 millió fontot bukott a BRDC a rendezéssel, és idén is legalább ekkora vesztességre számítanak. A jegyeladások és a hospitality nem hoznak annyit, hogy fedezni tudják ezeket a komoly kiadásokat.

Ugyanakkor John Grant, a szervezet elnöke tisztázta, hogy a döntés nem a Forma-1 ellen született, sőt, támogatják a Liberty Media újító célú törekvéseit, és reméli, hogy a jövőben kedvezőbb financiális feltételekkel sikerült majd új kontraktust kötni: "Habár aktiváltuk a szerződésbontási záradékunkat, szeretném tisztázni azt, hogy abszolút mértékben támogatjuk a Liberty Media által eszközölt változtatásokat, amelyet a Forma-1 jobbá tételéért vannak. Reméljük, hogy hamarosan sikerül egy olyan megállapodást kötnünk, amellyel sok-sok évre olyan jövőt biztosíthatunk a Brit Nagydíjnak, amely fenntartható, és pénzügyi szempontokból is életképes."

A hétvégén, csütörtöki kezdéssel megkezdődik a Brit Nagydíj, amelyet megelőzően, szerdán a Liberty Media egy nagyszabású bemutató fog rendezni Londonban, a Trafalgar térnél, amelyen több Forma-1-es versenyző is részt fog venni, de például a helyiek kedvence, Lewis Hamilton nem.

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812657543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása