TCR - MORBIDELLI DUPLÁZOTT, FOLYTATÓDOTT A M1RA RÉMÁLMA
TCR 2017, Oschersleben: 2. futam

2017-2017_oschersleben_race_1---10_gianni_morbidelli_151.jpg

Ezzel Gianni Morbidelli a TCR történetének az első versenyzője, aki két versenyhétvégén is duplázni tudott. A M1RA ismét nullázott, Ficza Feri pontot szerzett a kaotikus versenyen.

Magyar idő szerint néhány perccel 14:30 után kerítettek sort a TCR Nemzetközi Széria második versenyére Oschersleben-ben, amelyet Mat'o Homola kezdhetett meg az élről. A szlovák versenyző remekül rajtolt a DG Sport Compétition Opel Astrájával, ahogyan James Nash is a negyedik rajtkockából a Lukoil Craft-Bamboo Racing SEAT-jával, ám a brit néhány méter múlva a M1RA-s Roberto Colciagóval annyira közrezárta a Leopard Racing Team WRT franciáját, Jean-Karl Vernay-t, hogy óriási tömegbukás lett a vége - a futamot rögtön félbeszakították piros zászlóval!

A balesetbe pedig belekeveredett a WestCoast Racing ifjú olasz versenyzője, Giacomo Altoé, a Leopard Racing Team WRT britje, Rob Huff, a SEAT-os Stian Paulsen, valamint a Junior Team Engstler németje, Luca Engstler. Szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban több autó is nagyon csúnyán összetört - ezt az is bizonyítja, hogy a kényszerszünet majdnem félórás volt.

Az újraindításnál a rajtrács első fele olyan lyukas volt, mint egy ementáli sajt, ugyanis az autók eredeti rajtpozícióikat foglalták el. Homola a második újraindítás alkalmával is meg tudta őrizni a vezetést, mögötte Vernay, Lloyd, Morbidelli, valamint a M1RA-s Tassi Attila fordult el az első kanyarban.

Ezután a Leopard Racing Team WRT harmadik számú Volkswagenjében versenyző Jaap van Lagen torkának esett neki Fréderic Vervisch a Comtoyou Racing Audijával - azonban a párharcnak az lett a vége, hogy a Comtoyou másik pilótája, a regnáló bajnok Stefano Comini megelőzte mindkettő versenyzőtársát. A csatába aztán beszállt a GE-Force két Alfa Romeója is.

A második körben aztán Jaap van Lagen megtorpedózta egy picit Tassi Attila Hondáját, amelynek következtében mindkét pilóta visszaesett, néhány másodperccel később pedig a holland ki is állt a versenyből, miután kitört a bal első felfüggesztése. Tassi meg két körrel a vége előtt volt hajlandó kiállni, miután kapott egy defektet.

Mindeközben Morbidelli megkezdte a felzárkózást: az olasz versenyző a negyedik körben már a Lukoil Craft-Bamboo Racing újonca, Daniel Lloyd mellett húzott el a harmadik helyért harcolva, majd négy körrel később Jean-Karl Vernay-nak sem kegyelmezett, átvette a franciától a második pozíciót.

A verseny hátralevő részében pedig Homola, Morbidelli, Vernay és Lloyd harcoltak a győzelemért, amely csata egészen az utolsó, 15. körig kiélezett volt. A győzelem sorsa az utolsó körben, a 10-es kanyarban dőlt el, amikor Morbidelli kőkeményen megelőzte Homolát, ezzel pedig megszerezte az idei második győzelmét is az olasz. A WestCoast Racing pilótája nem mellesleg a bajnokság első olyan versenyzőjévé vált, aki két versenyhétvégén is duplázni tudott. Homolának be kellett érnie a második hellyel, mögötte Vernay állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Lloyd a negyedik helyen ért célba, megelőzve a Comtoyou Racing versenyzőit, Stefano Cominit és Fréderic Vervisch-t. Duncan Ende az Icarus Motorsports SEAT-jával pályafutása első pontjaira tett szert, miután a hetedik helyen intette le a kockás zászló. Defektek miatt ugyan két kör hátrányban, de rangsorolták a grúz Davit Kajaia-t (GE-Force), valamint a zengős Ficza Ferit - utóbbi első pontját szerezte meg a KIA-val, idén pedig a 32.-et, amellyel a pontverseny 16. helyen áll. 

Ezután a kaotikus versenyhétvége után ismét nyitott lett a bajnokság. Vernay számára az egy szem harmadik hely elég volt ahhoz, hogy visszavegye a vezetést a bajnokságban - a francia jelenleg 153 pontot számlál, ezzel pedig 2 ponttal előzi meg Tassi Attilát, 8-cal Roberto Colciagót, 9-cel pedig Stefano Cominit.

Most nyári szünetre vonul a TCR Nemzetközi Széria mezőnye: Tassi Attiláék legközelebb a thaiföldi Buriramban fognak pályára gördülni, szeptember 2-3. között.

A második futam végeredménye:

tcr_oschersleben_masodik_futam.jpg

A második futam itt nézhető vissza:

2017 Oschersleben, TCR Round 14 in full

Watch the live streaming of Round 14 from Oschersleben

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4312650999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása