F1 - FOLYTATÓDIK A SZÁJKARATE SAINZ ÉS A RED BULL VEZETŐSÉGE KÖZÖTT

carlos_sainz_f1_grand_prix_austria_practice_2yrgh-3ni_gx.jpg

A Toro Rosso spanyol versenyzője, Carlos Sainz a csütörtöki nyilatkozatáért Christian Horner után Dr. Helmut Markótól is kikapott.

Eme szájkarate még csütörtökön vette kezdetét, amikor is Carlos Sainz, a Toro Rosso pilótája a versenyzők sajtótájékoztatóján arról nyilatkozott, hogy nem szeretne már egy negyedik Forma-1-es idényt is a faenzai középcsapatnál tölteni"Az elsődleges célom az, hogy jövőre a Red Bull versenyzője legyek, dobogókért és győzelmekért harcolva. Ezért fogom nyomni. Amennyiben ez nem fog megtörténni, valószínűtlen, hogy eltöltsek egy negyedik évet a Toro Rossónál."

Ez a nyilatkozat pedig alaposan kiverte a biztosítékot a Red Bull menedzsmentjénél, előbb Christian Horner szólalt meg ennek kapcsán, a Sky Sports kamerái előtt"Kihasználjuk Carlos opcióját, és jövőre a Toro Rosso pilótája lesz. Nem tudom elképzelni, mire gondolt, hol akar versenyezni. Hihetetlen ilyen dolgokat hallani. A Red Bull nélkül nem is lenne a Forma-1-ben."

A tegnapi nap folyamán aztán Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója sem tudta magában tartani a gondolatait: "Nagyon össze van zavarodva mostanában. Látszik a vezetésen, és eddig az idei évben vétett néhány buta hibát. Ami a szerződést illeti, az kristálytiszta. Nem haraphatsz abba a kézbe, ami etet. Mr. Mateschitz és jó magam protezsáltuk be anno Sainzot a Toro Rossóhoz, más nem nyújtott volna neki lehetőséget."

"Küldtünk neki egy levelet, amelyet megírtuk, élünk az opcióval. Ahogyan azt tudom és amióta a Red Bull-nál vagyok, nincs olyan, hogy a versenyző dönt a jövőjéről. Itt ez a főnöknek a dolga, ő dönt. Úgy gondolom, hogy neki [Sainz-nak - szerk.] inkább a vezetésre kéne fókuszálnia, ugyanis az előző néhány időmérőn Kvyat megverte őt. Korábban mondtam neki, hogy ha mondjuk a Ferrari érdeklődik iránta, beszélhetünk. De amikor múlt szombaton találkoztam Ginóval [Gino Rosato - szerk.] és Maurizio Arrivabenével, nem említették, hogy őt akarják. Talán az édesapa az, aki többet álmodozik." - zárta gondolatait Marko.

Végül Sainzot is felkereste a Sky Sports, ám a spanyol nemigen változtatott az álláspontján: "Semmilyen lehetőség előtt nem akarom becsukni az ajtót. Határozottan készen állok arra, hogy megtegyek egy lépést előre a karrieremben. Készen állok. Nem fogok elzárkózni a további lehetőségektől, aztán majd meglátjuk, mi fog történni."

Egy valami viszont biztos ezzel... Nincs vége a nézeteltéréseknek a Red Bull-menedzsment és Sainzék között, kíváncsian várjuk, mi lesz ennek a folytatása.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6612648737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása