F1 - SAINZ JÖVŐRE MÁR NEM AKAR A TORO ROSSÓNÁL MENNI? NEM OLYAN EGYSZERŰ AZ...

carlos_sainz_f1_grand_prix_austria_previews_d2s4orne110x.jpg

Úgy néz ki, Sainz hiába akar 2018-ban már egy nagyobb csapatnál versenyezni, Christian Horner máris reagált a spanyol tegnapi nyilatkozatára...

Még a tegnapi nap folyamán beszámoltunk arról a hírről, miszerint Carlos Sainz, a Toro Rosso spanyol versenyzője nem szeretne egy negyedik szezont is eltölteni a középmezőnyben állandó tagjának számító alakulatnál, egyfajta ultimátumot adva a Red Bull-nak.

Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke a Sky Sports kamerái előtt reagált a 22 éves versenyző csütörtöki nyilatkozatára, és leszögezte vele kapcsolatosan, hogy érvényes szerződéssel rendelkezik, és 2018-ban a Toro Rosso versenyzője lesz: "Kontraktussal rendelkezik, kihasználjuk az opcióját is. Jövőre és azután is megtarthatjuk, és jövőre is a Toro Rossónál fog versenyezni. Nem tudom elképzelni, mit gondolt, hol akar lenni. Egyértelműek a szerződések, s erre emlékeztetni kell ezeket a srácokat. Csak azért kapott anno lehetőséget a Forma-1, mert a Red Bull a junior éveiben sokat fektetett bele. Ezek a megnyilvánulások kissé hihetetlenek, ugyanis nagyon sokat fektetünk bele ezekbe a pilótákat, hogy lehetőséget kaphassanak. A Red Bull nélkül most nem ülne Forma-1-es autóba."

A brit csapatvezető azt pedig pláne nem tudja elképzelni, hogy a Red Bull például a Renault-nak kölcsönadná Carlos Sainzot: "Ezt a forgatókönyvet  nem igazán tudom elképzelni, ugyanis a Toro Rosso épp a Renault előtt áll jelenleg. Remek munkát végeznek, tehát semmi értelme nem lenne annak, ha kölcsönadnánk nekik."

Végül Horner cáfolta azokat a pletykákat, miszerint a Red Bull-versenyzők szerződésében változás állna be Daniel Ricciardo bakui futamgyőzelme miatt: "Ez nem változtat semmii a kontraktusokon. Elég egyértelműek voltunk annak kapcsán, hogy kik lesznek jövőre a versenyzőink: ugyanazok az idei számok fognak szerepelni a jövő évi autóinkon." 

Ha pedig igaz, amit Horner mondott, tehát esélytelen, hogy jövőre Sainz másik csapatnál kössön ki, akkor a spanyol lesz az első versenyző a Toro Rossónál, aki három szezonnál tovább húzza.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1312647463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása