F1 - NEM AKAR 2018-BAN IS A TORO ROSSO PILÓTÁJA LENNI SAINZ

carlos_sainz_european_f1_grand_prix_practice_inyprdkrrrax.jpg

A spanyol versenyző már feljebb kapaszkodna a ranglétrán.

A Toro Rosso 2006-os létrejötte óta a Red Bull fiókcsapataként funkcionál. Az elmúlt 11 évben számos versenyző megfordult Faenzában, amelyet az is bizonyít, hogy még senki sem húzott le ottan négy szezont zsinórban. Sajtóértesülések szerinte jövőre jó eséllyel Pierre Gasly lesz a kis bikák egyik versenyzője, aki tavaly megnyerte a GP2-es bajnokságot, idén pedig a Super Formula versenysorozatban vitézkedik.

Ami az imént említett statisztikai adatot illeti, nem Carlos Sainz szeretne lenni a Toro Rosso első versenyzője, aki a csapatnál egy negyedik szezont is teljesít, ugyanis a spanyol versenyző jövőre már a Red Bull Racing egyik autójával szeretne versenyezni.

Ennek kapcsán Sainz a következőket nyilatkozta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, a Red Bull Ringen: "Ahogyan azt mindnyájan tudjátok, jövőre az elsődleges célom az, hogy a Red Bull-lal legyek már, és elkezdjek dobogókért és győzelmekért harcolni. Erre fogok hajtani. Amennyiben viszont ez nem fog megtörténni, nem valószínű, hogy egy negyedik szezont is lehúzok a Toro Rossónál, illetve nem fogom becsukni az ajtót további lehetőségek előtt. Azt azonban még korai megmondani, hogy mi lesz jövőre. Nem tudom."

Ezzel tulajdonképpen egyfajta ultimátumot adott a Red Bull-nak a 22 éves spanyol versenyző, amelynek az a lényege, hogy vagy előléptetik, vagy továbblép. Sainz az idei évben eddig 29 pontot gyűjtött a nyolc verseny folyamán, 25-tel többet, mint csapattársa, az orosz Daniil Kvyat.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9112645769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása