GP3, F1 - EXKLUZÍV INTERJÚ SANTINO FERRUCCIVAL

19029411_801750259998846_4300513420292651292_n.jpg

A hungaroringi tesztről, a GP3-as barcelonai szezonnyitóról, a céljairól, a Haas-ról, valamint a DRS-ről nyilatkozott oldalunknak az ifjú amerikai.

Néhány hete a Hungaroringen tesztelt a GP3 mezőnye, amelynek tagja a Haas F1 Team amerikai tesztpilótája, Santino Ferrucci. Ferrucci karrierje 2014-ben lépett komolyabb szintre, amikor az EuroInternational-Mercedes csapat színeiben részt vett a Forma-3-as Európa-bajnokság szezonjának második felében. Ezt követően lehúzott egy teljes idényt a Mücke Motorsporttal, amelynek autójával Spa-Francorchamps-ban, a második versenyen a második pozícióban zárt. 2016-ban aztán a GP3-ba igazolt a DAMS csapatához, s Spában megszerezte első dobogós helyezését a szériában egy 3. hely formájában. Az idei évben eddig egy GP3-as hétvége csengett le Barcelonában, ahol az amerikai a 8. és a 9. helyen fejezte be a versenyeket. A GP3-projekt mellett érdekelt a Haas F1 Team csapatánál is, mint tesztpilóta.

És akkor íme az interjú, amit néhány hete készítettünk Ferruccival!

1.) Két napot teszteltél a Hungaroringen. Hogyan értékelnéd a tesztet, illetve mi az, amin javítani tudtál ez idő alatt, és a későbbiek folyamán, a versenyhétvégéken még a hasznodra válhat?

Sokat fejlődtünk, főleg annak fényében, hogy tavaly a hungaroringi volt a legrosszabb hétvége számunkra. Jó érzés volt azonban ezalatt a két nap alatt a legjobb öt között végezni. Ami pedig a javulást illeti, én minden egyes versenyen javulok és tanulok.

2.) Az idei GP3-as szezonból már eltelt egy forduló, a barcelonai. Mik az érzéseid a DAMS-szel és az autóval kapcsolatban? Elégedett vagy az eddigi teljesítményeddel?

Mindannyiunk számára csalódás volt a barcelonai hétvége, ezért jobb is, ha magunk mögött hagyjuk.

3.) Idén a második szezonodat teljesíted a GP3-ban. Hogyan készültél fel erre az évre a tél folyamán, illetve mi az idei célod? A jövő kapcsán vagy egyéb terved a Forma-1 mellett, vagy ez az egyedüli végleges célod?

Az év folyamán, illetve a rövid holtszezonban a Formula Medicine-nel edzek. Az idei célom az, hogy pódiumos helyezéseket gyűjtsek, s majd idővel egy futamgyőzelmet. A jövő kapcsán a Forma-1-es az egyedüli célom.

18921805_801749433332262_3813452346527734313_n.jpg

4.) Egyben ez a második éved, amit a Haas F1 Team tesztversenyzőjeként töltesz. Egy picit mesélj a csapaton belüli szerepedről. Továbbá van arra esély, hogy lássunk téged a Haas 2017-es autójában?

Néhány napom majd lesz, amit az autóban tölthetek el, de azt még nem tudom megmondani, hol. Ami a szerepet illeti, az eléggé limitált, miután jelenleg a GP3-ra fókuszálok.

5.) Az idei évtől kezdve már a GP3-ban is jelen van a DRS. Mi a véleményed róla?

Jó, hogy bevezették, ugyanis néhány pályán segítséget jelent az előzésnél. Bár az jobb lenne, ha a gumik lágyabbak lennének, illetve több erő állna a rendelkezésünkre!

Köszönjük ezúton is Santino Ferruccinak, amiért a rendelkezésünkre állt! Thank you, Santino!

Az oldal fotósának, Landek Norbertnek, valamint Váradi Fanninak pedig szeretnénk köszönetet mondani az interjúban való közreműködésért!

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4312624065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása