F1 - VERSTAPPENÉ AZ ELSŐ EDZÉS, PÉREZ AUTÓT TÖRT
Forma-1 2017: Azerbajdzsáni Nagydíj, 1. szabadedzés

max_verstappen_european_f1_grand_prix_practice_ghur4hri8g5x.jpg

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen futotta meg a leggyorsabb kört az első edzésen. Megvan a hétvége első komolyabb bukása is Sergio Pérez révén, a pályabírók mai munkája pedig beleillene a Benny Hill Show-ba.

Kisebb meglepetésre kettős Red Bull-elsőséggel vette kezdetét a Forma-1 idei szezonjának kilencedik, azerbajdzsáni hétvégéje. A 90 perces első szabadedzés folyamán az osztrák istálló holland versenyző, Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak - 1:44.410-es kört ment a szuperlágyakon a holland. Mögötte a csapattársa, Daniel Ricciardo - szintén a piros oldalfalú Pirelliken - fél másodperccel maradt le majdnem.

Azonban arra mérget vehetünk, hogy a hétvége hátralevő részében már nem ezt a képet fogjuk látni, ugyanis Sebastian Vettel a harmadik pozícióban mindössze néhány századdal kapott ki az egykori csapattárstól, de úgy, hogy a lágy gumikon futotta meg a leggyorsabb körét, amely azért számottevően lassabb a szuperlágy papucsoknál.

FP1: Perez first into the barriers in Baku

FP1: Perez first into the barriers in Baku

Sergio Pérez noha zseniálisan ment az edzésen, hiszen futott egy negyedik időt, ezt a teljesítményt beárnyékolja az, hogy a kockás zászló előtt 23 perccel összetörte a Force Indiáját a 8-as kanyarban, miután túl keményen és túl nagy tempóval támadta meg a rázókövet, amely ezután megdobta az autót. Csapattársa, Esteban Ocon a hetedik lett úgy, hogy először vezetett a bakui utcai pályán - a két Force India a Mercedes versenyzőit, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast helyezték szendvicsbe.

A TOP-10-be még a williamses Felipe Massa, a ferraris Kimi Räikkönen, valamint a toro rossós Daniil Kvyat fért be, megelőzve az előző hétvégén pályafutása első pontjait megszerző Lance Stroll-t (Williams).

A Haas versenyzői, Kevin Magnussen és Romain Grosjean a 12-13. pozícióban zártak - utóbbinál ismét jelentkeztek a már-már mumusnak számító fékproblémák, amelyekkel egyszer a pályát is elhagyta.

A Renault pilótái, Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer a 14., valamint a 18. leggyorsabb kört futották meg - közéjük Stoffel Vandoorne (McLaren), Carlos Sainz (Toro Rosso) és Fernando Alonso (McLaren) ékelődtek be. A sort a két Sauber zárta, Pascal Wehrleinnal és Marcus Ericssonnal.

A folytatásra 15 órától kerül sor, a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

dc_-l1wxoaadufh.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312615917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása