F1 - VERSTAPPEN NYERT ÉS ÖSSZETÖRTE A RED BULL-T A BAKUI FP2-N
Forma-1 2017: Azerbajdzsáni Nagydíj, 2. szabadedzés

max_verstappen_european_f1_grand_prix_practice_cgz6ki_u56fx.jpg

A holland Red Bull-pilóta az edzéselsőségek tekintetében duplázott pénteken, ám a napot balesettel zárta. Jolyon Palmer is lezúzta a Renault-t, a Mercedes és a Ferrari tempója továbbra sem mondható meggyőzőnek.

Továbbra is remek tempót diktál a Red Bull Baku utcáin, ugyanis a második 90 perces gyakorláson is ott volt az osztrák istálló mindkét autója a legjobb három között. Max Verstappen az első utána a második edzést is megnyerte 1:43.362-vel, ám néhány másodperccel a tréning leintése előtt elveszítette az uralmát az autója felett a célegyenes végén, így nekicsapta a Red Bull RB13-ast az 1-es kanyar bukóterében található védőkorlátnak.

FP2: Pacesetter Verstappen ends session in the barriers

FP2: Pacesetter Verstappen ends session in the barriers

Egyébként ez a másfél óra is javarészt hibázgatásokkal és elfékezésekkel telt el, amiből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a versenyzők - szinte egytől-egyig - küzdenek a tapadással. Ennek fényében ne csodálkozzunk, ha a Pirelli a holnapi harmadik szabadedzés előtt úgy dönt, hogy a csapatok csökkenthetik a gumik nyomását.

Egyébként nem sokon múlt az újabb Red Bull 1-2., ám Valtteri Bottas a Mercedesszel "beleköpött a bikák levesébe", és kereken 1 tizedet kapva Verstappentől megverte Daniel Ricciardót 13 ezreddel. A Ferrarik ezúttal a 4-5. helyen zártak, s kisebb meglepetésre Kimi Räikkönen megverte Sebastian Vettelt, akinek a lemaradása már 2.5 tized fölé rúgott Verstappenhez viszonyítva.

Lance Stroll esetében pedig nagyon úgy tűnik, hogy szárnyakat adott neki a montreali pontszerzés, ugyanis azok után, hogy az első edzésen éppen csak lecsúszott a TOP-10-ről, a második gyakorlást a hatodik helyen zárta - igaz, 5 tizeddel maradt el Vettel idejétől.

Ezúttal a Force Indiák nem zártak annyira elől, mint az FP1-en, de a tempójuk továbbra is meggyőző volt: a falat ismételten súroló Sergio Pérez a hetedik lett, a francia csapattársa, Esteban Ocon pedig a kilencedik. Kettejük között Daniil Kvyat zárt a Toro Rossóval, akinek a 15-ös kanyarnál volt egy-két melegebb pillanata.

Lewis Hamilton a tavalyi évhez hasonlóan idén sem érzi igazán a ritmust Azerbajdzsánban: azok után, hogy az első gyakorlás folyamán sem zárt túlságosan elől, most csak a 10. lett. Újabb kemény hétvége vár a háromszoros világbajnokra?

Noha az eredménylistán a 12. lett Fernando Alonso, egy újabb edzés véget ért a számára idejekorán, miután - nem meglepő módon - megnyekkent a McLarenjében a Honda-motor.

Jean-Louis Tricot on Twitter

Crash de Palmer dans le T8/9 (château) #FP2 #AzerbaijanGP https://t.co/J3o2VNjASH

Jolyon Palmer pedig ott, ahol az első edzésen Sergio Pérez, a 8-as kanyarban összetörte a Renault-t nagyjából félidőnél, amellyel valószínűleg nem javította az ázsióját, ami az amúgy is ingatag lábakon álló versenyzői pályafutását illeti.

A harmadik szabadedzés szombaton délelőtt, 11 órától kerül megrendezésre.

További részletek hamarosan!

A második szabadedzés végeredménye:

dda2c94xsaadzy-.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6512616495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása