F3 - ILOTT ÉS ERIKSSON GYŐZTEK VASÁRNAP A HUNGARORINGEN
Forma-3-as EB 2017, Hungaroring: Vasárnap

img_5341.jpg

A Motopark svéd versenyzője újra vezeti a bajnoki összetettet, Mick Schumacher pedig már "csak" a tizedik.

Mint az ismeretes, a szombati nap folyamán a Prema Theodore Racing német versenyzője, Maximilian Günther dominált a Hungaroringen. Azonban az időmérő edzéseken már Callum Ilott (Prema) és Joel Eriksson (Motopark) zártak az élen, Günther pedig mindkét kvalifikációt a hatodik helyen zárta.

img_5502.jpgCallum Ilott-nak meglehetősen könnyű dolga volt a második futamon, ugyanis a startnál meg tudta őrizni vezető pozícióját Eriksson előtt, aki még egy ideig a brit pilóta mögött, de aztán egyre csak kezdett leszakadni, főleg akkor, amikor a premás féltávnál nagyobb tempóra kapcsolt. Végül Ilott fölényes győzelmet aratott, 8.6 másodperccel megelőzve Erikssont.

Érdekes módon a rajtot követően egyetlenegy előzés sem volt a legjobb 10-ben a rajt után - bár, ezt írhatjuk a Hungaroring előzés szempontjából nem túl hatékony vonalvezetés számlájára. Mindenesetre 1.1 másodperccel Eriksson mögött a Prema kínaija, Guanyu Zhou pályafutása első dobogós helyezésének örülhetett.

Jake Hughes lett a negyedik a Hitech GP színeiben, megelőzve a Van Amersfoort Racingtől a Motopark csapatához átigazoló David Beckmann-nel, aki az ötödik helyével eddigi pályafutása legjobb eredményére tett szert azok után, hogy az első négy forduló nem szerezett pontot.

A szombati verseny győztese, Maximilian Günther nem tudott elmozdulni a hatodik helyről, megelőzve Joey Mawsont, a VAR ausztrálja mögött pedig Jehan Daruvala lett a nyolcadik. Mick Schumacher kilencedik helye révén a Premának mind a négy autója a TOP-10-ben végzett, az utolsó pontot meg az osztrák Ferdinand Habsburg csípte el a Carlinnal.

Lando Norris számára katasztrofálisan jött ki a lépés a második futamon, ugyanis újoncként idén már sokadjára szúrta el a startot, de ezt most annyira elrontotta, hogy a harmadikról visszaesett a 16. helyre. S miután a futam nagyját Harrison Newey mögött töltötte, nemigen volt lehetősége az előrelépésre, végül a 14. pozícióban látta meg a kockás zászlót. 

A második verseny végeredménye

img_5920.jpgA harmadik versenyre az első négy helyezett (Eriksson, Ilott, Norris, Zhou) 12 ezreden belül zárt, azonban ennek ellenére elmaradtak az izgalmak. Eriksson a verseny minden egyes körét az élen töltve behúzta negyedik 2017-es győzelmét - igaz, a svéd csak 1.8 másodperccel előzte meg riválisát, Ilottot.

Eredetileg Guanyu Zhou zárt harmadikként, ám a stewardok adtak a premás kínainak egy 5 másodperces időbüntetést, amiért az utolsó előtti körben a sikánt átvágva verte vissza Lando Norris támadását. Így azonban a Carlin britje zárt a harmadik pozícióban, Zhou a negyedik lett.

A McLaren, valamint a Ferrari Forma-1-es csapatának növendéke mögött David Beckmann a második futam után ismét ötödikként zárt. A 17 éves német így két futam alatt szerzett 20 pontot úgy, hogy előtte 7 futamig rendre a TOP-10-en kívül végzett. Beckmann mögött még Maximilian Günther (Prema), Jake Hughes (Hitech GP), Joey Mawson (Van Amersfoort Racing), Jehan Daruvala (Carlin) és Nikita Mazepin tudtak ponto(ka)t szerezni.

Eriksson a győzelme után ismét visszavette a vezetést 183 egységgel, 5 ponttal megelőzve Günthert, 19-cel Ilottot, 23-mal pedig Norrist. Mick Schumacher pedig hiába volt a szezon elején sokáig az ötödik pozícióban, azok után, hogy Pauban és a Hungaroringen összesen csak hat pontot szerzett, visszaesett a 10. helyre; Zhou, Daruvala, Hughes, Habsburg és Newey mögé.

Jövő hétvégén a Norisringen folytatódik a bajnokság, ismét a DTM betétfutamaként.

A harmadik futam végeredménye 

Végül íme néhány fotó az F3-ról! :-)

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5512609291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása