WEC - A DRÁMÁK SOROZATA A LE MANS-I 24 ÓRÁS FUTAM LEINTÉSE UTÁN SEM ÉRT VÉGET

59415780cedd9.jpg

Kizárták a Rebellion abszolút dobogós egységét, ezzel pedig a Jackie Chan DC Racing mindkét autója a dobogón!

Remekül szerepelt az idei év eleje óta már LMP2-es autókkal versenyző Vaillante Rebellion Racing a 85. Le Mans-i 24 óráson, hiszen a Nelson Piquet Jr. - David Heinemeier Hansson - Mathias Beche trió által vezetett #13-as autó abszolút harmadik és kategóriabeli második lett, mindössze 3 körrel lemaradva a győztes #2-es Porsche előtt.

WEC - A SEMMIBŐL NYERTE MEG A #2-ES PORSCHE A DRÁMAI 85. LE MANS-I 24 ÓRÁST!

A #2-es Porsche versenyzői, Timo Bernhard, Brendon Hartley és Earl Bamber győzedelmeskedtek a 85. Le Mans-i 24 óráson, miután az összes LMP1-es autó bajba került. Sokáig még az sem volt kizárható, hogy egy LMP2-es autó nyeri meg a legendás viadalt.

Aki látta a versenyt, vagy olvasta a fenti linken elérhető szöveges összefoglalónkat, az tudja, hogy az idei egynapos futam sem telt el drámák nélkül. Azonban azt a legvadabb rémálmainkban sem tételeztük volna fel, hogy a kockás zászló után folytatódik majd ezek sorozata. Márpedig így történt: hétfőn este ugyanis kiderült, hogy nem szabályos a #13-as Rebellion-autó technikailag, így Piquet Jr.-ékat diszkvalifikálták.

A szóban forgó technikai szabályszegés egy lyuk volt, amelyet a korábban már hitelesített, egységesített motorborítás jobb oldalán találtak a delegáltak, miután az egyik bokszkiállás során készített videós bizonyítékkal informálták őket. A lyuk pedig azt a célt szolgálta, hogy a Rebellion csapattagjai könnyebben hozzáférjenek a motorindító-kapcsolóhoz a motorborítás eltávolítása nélkül. A verseny elején az egységnek voltak problémái az indítóval, így a táv nagyját a nem szabályos motorborítással teljesítette.

19149397_10154875975952326_7647546069245133750_n.jpg

Ennek a diszkvalifikációnak köszönhetően előrelépett az összetett 3. és a kategóriabeli 2. helyre a Jackie Chan DC Racing #37-es számú gépe (Alex Brundle, Tristan Gommendy, David Cheng), így a híres hongkongi filmszínész -, aki már a második helyet is ahhoz hasonlította, mintha Oscar-díjat nyert volna - csapatának mindkét egység az abszolút dobogón zárt!

A Signatech Alpine #35-ös gépe előrelépett a negyedik helyre az összesített értékelésben, a United Autosports #32-es Ligier-je pedig az ötödikre. Ezzel a küzdelmes versenyt teljesítő #8-as Toyota is nyert egy pozíciót: a Buemi - Nakajima - Davidson trió az abszolút 8. helyen fejezte be a 24 órás viadalt.

Fotó: FIA WEC Media, Rebellion Racing FB (AutoWebbb Motorsport - Eric Fabre)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7312607373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása