F1 - RÄIKKÖNEN-ELSŐSÉGGEL ZÁRULT A MEGFORGÁSOK EDZÉSE
Forma-1 2017: Kanadai Nagydíj, 2. szabadedzés

kimi_raikkonen_canadian_f1_grand_prix_practice_aofyuh7bu-bx.jpg

Továbbra is küzdöttek a pilóták a tapadással Montrealban, de mindenesetre Räikkönen zárta az élen a második edzést a Ferrarival, Fernando Alonso pedig egy 7. helyet érő idővel sokkolta a nagyérdeműt, pozitív értelemben...

Azok után, hogy az első szabadedzést viszonylag simán, két tizedmásodperces előny birtokában a Mercedes nyerte meg a volánnál Lewis Hamiltonnal, visszavágott a második gyakorláson a Ferrari! Ugyanis Kimi Räikkönen, az olasz istálló 2007-es világbajnoka egyedüliként bemenve 1:13 alá, 1:12.935-ös idővel, tehát a hétvégi eddigi leggyorsabb idejével az élen zárt a helyi idő szerint délutáni eseményt.

Lewis Hamilton, az első edzést megnyerő ötszörös montreali futamgyőztes a második pozícióban végzett a Mercedesszel, 5 századdal megelőzve a bajnokságot vezető riválisát, a ferraris Sebastian Vettelt, valamint saját csapattársát, Valtteri Bottast.

Kielégítő tempót diktált a 453 ezredes hátrányával a Red Bull-TAG Heuerral Max Verstappen is, ám 20 perccel a gyakorlás leintése előtt megállt alatta az RB13-as, a 7-es és a 8-as kanyar között - vélhetően a sebességváltó mondta be az unalmast. Egyébként nem a hollandé volt az első műszaki probléma a mostani hétvégén az osztrák együttesnél, hiszen csapattársa, Daniel Ricciardo az első 90 perces edzés elveszített egy aggregátot. Verstappen miatt még a piros zászlók is előkerültek.

Felipe Massa lett a hatodik a Williamsszel, de a hátránya már 7 tizedre rúgott. Az igazi csodát Fernando Alonso okozta, akinek kapcsán lövésünk sincs, hogyan, de előcsalogatott egy 7. időt a McLaren-Hondából, annak ellenére, hogy az első edzésen tapasztalt hidraulikus szivárgás miatt csak az utolsó 30 percben gördülhetett pályára. Az első tíz sorrendjét a két Force India-pilóta, Esteban Ocon és Sergio Pérez, valamint a közéjük beékelődő toro rossós Daniil Kvyat tette teljessé. (Mindeközben Alonso csapattársa, Stoffel Vandoorne csak a 19. lett.)

Ahogyan pedig azt említettük, a versenyzőknek ezúttal is meggyűlt a baja a pálya tapadásával. Olyannyira, hogy speciel Romain Grosjean kétszer is eldobta a Haas-Ferrarit a 6-os kanyarban. A francián kívül még Vettel, Bottas, Kvyat és Pérez voltak azok a pilóták, akik legalább egyszer farkasszemet néztek a forgalommal, de Ericssonnak és Vandoorne-nak is volt egy-két meleg pillanata.

A hétvége programja magyar idő szerint szombat délután 16 órától fog folytatódni, a harmadik szabadedzéssel, amely 60 perces lesz.

A második szabadedzés végeredménye:

db5zx5oxoaeds4y.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9312582475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása