F1 - ÚJRA ŐSSZEL AKAR FUTAMOT RENDEZNI SZOCSI

2017_russian_gp_sunday_033.jpg

Az oroszországi szervezők azon szándékkal keresték fel a Forma-1 új tulajdonosát, a Liberty Media-t, hogy a 2018-as futamuk a versenynaptárban egy őszi időpontra kerüljön.

A száguldó cirkusz történetének első Orosz Nagydíját 2014-ben, októberben rendezték meg, aztán a 2015-ös futamra is hasonló időben került sor. Azonban a 2016-os és az idei viadalt már tavasszal bonyolították le, a versenynaptár negyedikeként.

Dimitrij Kozak, Oroszország helyettes miniszterelnöke pedig azt szeretné, ha újra októberben látogatna el a mezőny Szocsiba, és ez ügyben már a tulajdonosokat is felkeresték: "Megkértük a Forma-1 szervezőit, hogy jövőre tartsanak fenn nekünk egy helyet a versenynaptár őszi szakaszára."

A módosítás kapcsán egyetértését fejezte ki a helyi autóversenyzési elnöki tanácsadó, Igor Ermilin: "Nem gondolom, hogy az időpont eltolása bármilyen szempontból is rossz lenne, és szerintem a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) sem lesz problémánk. A Forma-1-ben a versenyek időpontjainak változtatása immár mindennapos, standard gyakorlat, ráadásul a szerződésekben sem túlságosan szigorúak az időpontra vonatkozó pontok."

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712566367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása