TCR - NÉGY MAGYAR IS INDUL A HUNGARORINGI HÉTVÉGÉN!

18766032_810554502427556_6915171746805766864_n.jpg

Alfa Romeóval fog indulni a magyar autósport egyik új tehetsége, Jedlóczky L. Márk a TCR Nemzetközi Sorozat hungaroringi hétvégéjén.

Bombahírt közölt szerdán délelőtt a Facebook-oldalán a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ), miszerint a korábbi hírekkel ellentétben nem három, hanem négy magyar versenyző lesz ott a TCR Nemzetközi Széria magyarországi versenyén, amelyet június 16-a és 18-a között fognak megrendezni, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) betétfutamaként (- sajnos ugyanezen a hétvégén bonyolítják le majd az Endurance Világbajnokság (WEC) Le Mans-i 24 órás versenyét). Ugyanis a zengős Ficza Ferenc, valamint a szintén magyar M1RA istálló színeiben versenyző Tassi Attila és a saját csapatánál vendégpilótaként induló Michelisz Norbert mellett egy harmadik magyar istálló, a Team Unicorse színeiben Jedlóczky L. Márk is részt fog venni az eseményen.

Jedlóczky egy, a csapat által még a tél folyamán vásárolt Alfa Romeo Giuliettával versenyez majd. A 17 esztendős magyar versenyző, aki korábban a kézilabdázás világában ért el szép eredményeket, idén tavasszal, az április végi, hungaroringi OB-futamon robbant be a köztudatba, miután eléggé eredményesen szerepelt a Zengő Motorsport SEAT Leónjával: kategóriájában mindkét futamot megnyerte.

Az Unicorse alakulat számára nem lesz teljesen új kihívás a nemzetközi mezőnyben való részvétel, hiszen korábban több ízben is indultak a Túraautó Európa-Kupában (ETCC) egy Alfa Romeo 156 S2000-sel: 2012-ben Ficza Ferenccel és Gáspár Csabával, 2014-ben pedig Kiss Norbival. Eredetileg Borbandi Zsolték idén is indultak volna az európai szériában, ám ez meghiúsult, miután sokáig eléggé bizonytalan volt a helyzet annak kapcsán, hogy lehet-e TCR-specifikációjú versenyautóval indulni - derült ki a WTCC Blog cikkéből.

Ellenben Jedlóczky számára újdonság lesz az Alfa Romeo Giulietta TCR, hiszen még sosem versenyzett ilyen autóval. Viszont egy eléggé versenyképes technikáról van szó, amelyet az is bizonyít többek között, hogy idén már Dusan Borkovic és Davit Kajaia is tudott futamot nyerni vele, bár az előző két versenyhétvégén, Spában és Monzában nem volt túl eredményes.

Így azonban még nagyobb örömmel várhatjuk a hungaroringi TCR-hétvégét, amelynek megrendezésének kérdése korábban nagyon sokáig a levegőben lógott, hiszen nem mindennapi jelenség az, amikor három magyar istálló négy versenyzőt indít egy nemzetközi bajnokságban. Sok sikert kívánunk a magyar érdekeltségeknek!

Fotó: SpeedLight Photo Agency Kft.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9212555763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása