F1 - ÍME A CSAPATOK GUMIVÁLASZTÁSAI A KANADAI NAGYDÍJRA!

monaco_gp_thursday_017.jpg

Eltérő gumitaktikán lesz a Mercedes és a Ferrari Kanadában.

A szabályok értelmében a Monacói Nagydíj óta újra a csapatok dönthetnek arról, hogy 13 szettből 10 milyen keverékű legyen. A Pirelli legfrissebb kommünikéjéből kiderült, hogy Montrealban más stratégiát fog alkalmazni a Mercedes és a Ferrari - előbbi konstruktőr 8 szett ultralágy gumiból fog gazdálkodni a jövő hétvége során, tehát eggyel kevesebből, mint a bajnokságot vezető olasz gárda. A Mercedes esetében csapaton belül is van eltérés, hiszen Hamilton egy lágy és négy szuperlágy garnitúrát kért, miközben Bottas kettőt és hármat. A Ferrari versenyzői esetében az arány egy az háromhoz.

Ezúttal a McLaren volt azon istálló, amely alaposan betárazott ultralágy abroncsokból a Kanadai Nagydíjra: az Indianapolis 500-as kiruccanás után az MCL32-es volánja mögé visszatérő Fernando Alonso és csapattársa, a belga Stoffel Vandoorne is 10-10 szettet tud majd felhasználni a három nap folyamán.

A másik végletet a Red Bull, a Williams, a Haas, a Renault és a Sauber alkotta - ezen alakulatok csupán 7 szettnyit igényeltek a Pirellitől a legpuhább keverékből. Az osztrák istálló versenyzői a 7 ultralágy garnitúra mellett egy lággyal és öt szuperlággyal gazdálkodhatnak majd.

A legarányosabb elosztás a sauberes Pascal Wehrlein nevéhez fűződik: a német a 7 szett ultralágy mellé 3-3 garnitúra szuperlágy és lágy gumiabroncsot kért a Forma-1-es hivatalos gumibeszállítójától.

A csapatok gumiválasztásai a Kanadai Nagydíjra:

14619_ca-selected-sets-en.jpg

Fotó: Makformula1 | Grafika: Pirelli

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412553933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása