F1 - FORMA-1-ES AUTÓT TESZTELHET A SVÉD F2-ES PILÓTA

_56i5072_4133498.jpg

Gustav Malja kipróbálhatja a Hungaroringen a Sauber-Ferrarit.

A Sauber F1 Team kedden bejelentette, hogy a Magyar Nagydíjat követő szezonközi teszt egyik napján a második GP2-es/Forma-2-es évében járó Gustav Malja fogja vezetni az C36-os kódjelű autót.

marcus_ericsson_f1_grand_prix_monaco_pegxvzehq4ux.jpg

"Ez egy nagyszerű lehetőség Gustavnak ahhoz, hogy megtegyen egy újabb lépést a karrierjében és beteljesítse gyermekkori álmát. Az elmúlt években folyamatosan figyeltük a karrierje alakulását, különösen tavaly, amikor elkezdett a GP2-ben versenyezni, ahol következetesen fejlődött." - nyilatkozta Malja kapcsán Monisha Kaltenborn, a Sauber istálló csapatfőnöke.

A 21 esztendős Malja mindenki máshoz hasonlóan gokartozással kezdte a pályafutását - ebben a szakágban 2006-től 2010-ig vitézkedett, 2009-ben megnyerte a svéd bajnokságot. 2011-ben tért át a formulaautózás világába, az ADAC Formula Masters-ben kezdve, ahol két szezont húzott le, ez idő alatt háromszor nyert futamot.

Ezután két szezon következett a Formula Renault 2.0-ás kategóriában, ahol két versenyen kapta meg elsőként a kockás zászlót. A 2015-ös esztendő igencsak sűrűre sikeredett Malja számára: lehúzott egy teljes a Formula Renault 3.5-es géposztályában, emellett lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja magát a GP2-ben és a Forma-3-as Európa-bajnokságon.

_54i7390_4139458.jpgPályafutása végül, 2016-ban a GP2-ben folytatódott, ahol a Rapax színeiben már az első évében két futamot is a dobogón tudott zárni, az összetettben végül a 13. pozíciót szerezte meg 53 ponttal. Idén már a Racing Engineering színeiben versenyez, és a monacói sprintfutamot szintén a legjobb háromban tudta zárni. Jelenleg a 9. pozícióban áll az összetettben, 28 ponttal.

"Kivételes izgalmat fog nyújtani az a látvány, hogy egy Forma-1-es autót vezethetek, amellyel gyermekkori álmom fog valóra válni. Már alig várom, hogy megtapasztaljam ezt az érzést. Biztos vagyok benne, hogy egy rendkívül szürreális pillanat lesz az." - idézi Malja szavait a motorsport.com a tesztlehetőségről.

Egyébként azzal, hogy a bahreini teszten a Sauber Pascal Wehrleint és Marcus Ericssont alkalmazta a bahreini szezonközi teszt során, a hungaroringi eseményre még egy ifjoncot kell keresniük, ugyanis a szabályok kimondják, hogy a szezonközi tesztnapok felét fiatal pilótáknak kell biztosítani.

Fotó: F2 Media, Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8212553903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása