WTCC - DRÁMAI DEFEKTEK A NYITÓFUTAMON: BJÖRK NYERT, MICHELISZ 7.
WTCC 2017: Nordschleife, Nyitófutam

da0v3aexgaa-qkh.jpg

Megvan Thed Björk és a Volvo idei második győzelme, miután a svéd megnyerte a nyitófutamot a Zöld Pokolban. Michelisz Norbi a 7. lett a Hondával, csapattársa, Monteiro az utolsó körben kapott defektet Girolamihoz hasonlóan! 

Közép-európai idő szerint 11:20-kor vette kezdetét a WTCC és az ETCC mezőnyének a nyitófutama a Zöld Pokolban. Az első rajtkockából az időmérőn a 10. helyet megszerző Nestor Girolami indulhatott a Volvóval, és a lámpák kialvását követően megőrizte a pozícióját az argentin. Ellenben Guerrieri eléggé beragadt, így Bennani feljött a második helyre az SLR-Citroennel, Björk pedig a harmadikra. Michelisz Norbi is jól el tudta kapni az indulás pillanatát, ennek köszönhetően meg hamarosan már a 8. pozícióban haladt, Catsburg és Coronel előtt.

Az első körben a következő történésekig a Döttinger Höhéig kellett várni, ahol Björk megelőzte Bennanit a második helyért, miközben Chilton levadászta Guerrierit a negyedik pozícióért, Huff pedig Monteirót a hatodikért.

Egy kör múlva ismét voltak előzések a körülbelül 2 kilométeres egyenesben: Björk átvette a vezetést a Volvóval csapattársától, Girolamitól, Huff pedig átverekedte magát Guerrierin az ötödik helyért.

Aztán az utolsó körben, a Nordschleife-részen dráma követett drámát: előbb a bajnokságot vezető hondás Tiago Monteiro, majd a Volvóval a második helyen haladó Nestór Girolami kapott defektet - a Yokohama termékei egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy hosszabb távon használják őket a Zöld Pokolban, emiatt pedig a második futamon sem lehetünk nyugodtak.

Thed Björk pedig megnyerte a nyitóversenyt a Nürburgring Nordschleifén, ezzel idei második győzelmét aratta a svéd versenyzővel, a Volvóhoz hasonlóan. Björk mögött három Citroen ért be a célba, Mehdi Bennanival, Rob Huffal és Tom Chiltonnal.

Esteban Guerrieri bejött az ötödik helyre a Campos-Chevrolet-vel, megelőzve Nicky Catsburgot, aki a Volvóval még a Döttinger Höhe előtt megelőzte az utolsó, harmadik körben Michelisz Norbit, aki a 7. pozícióban látta meg a kockás zászlót a Hondával.

Tom Coronel a kilencedik lett a ROAL-Chevrolet-vel, megelőzve az RC-Lada franciáját, Yann Ehrlachert, az utolsó pontot pedig John Filippi csípte el a Sebastien Loeb Racing harmadik Citroenjével. Ryo Michigami a harmadik gyári Hondával a 11. lett, megelőzve a másik RC-Ladát a 12. pozícióba behozó Kevin Gleasont. A Zengő Motorsport versenyzői, Aurélien Panis és Nagy Dani a 13-14. helyen értek célba.

Az ETCC-s mezőnyben a cseh Petr Fulín kapta meg elsőnek a kockás zászlót márkatársai, Igor Stefanovski és Fábio Mota előtt. A három zengős autó Nagy Norbival, György Anett-tel és Szabó Zsolttal a 4., a 7., valamint a 10. helyen ért be a célba.

A főfutam 12:45-től kerül megrendezésre, az eseményt az Eurosport 1 és az M4 Sport is élőben fogja közvetíteni.

A futam végeredménye:
wtcc_2017_nord_r1.png

18699877_1351479941598458_1617919742870270634_n.jpg

Fotó: Touring Car Times

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7312544295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása