TCR - MICHELISZ IS RAJTHOZ ÁLL A TCR HUNGARORINGI FORDULÓJÁN!

18670883_1053907354709691_2996776268007626278_n_1.png

Hivatalosan is bejelentették a pénteki nap folyamán, hogy mikor lesz a TCR International Series versenyhétvégéje a Hungaroringen, amelyen Ficza Feri, Tassi Attila és a M1RA-csapat után Michelisz Norbert személyében újabb magyar érdekeltségünk lesz!

Oldalunk elsők között erősíthette meg a hírt, miszerint a TCR International Series magyarországi versenyét semmiképpen sem a július 1-2-i hétvégén, az International GT Open betétprogramjaként kerül majd megrendezésre. Emellett azon néhány hete keringő pletykákról is beszámoltunk, miszerint Marcello Lotti bajnoksága a Német Túraautó Bajnoksággal (DTM) kooperálódva fog ellátogatni a Hungaroringre.

A pletykák pedig pénteken, a kora délutáni órákban megerősítést nyertek, amelyeknek megfelelően a TCR a június 16-18-i hétvégén fogja tiszteletét tenni a mogyoródi aszfaltcsíkon, a DTM-hez és a Forma-3-as Európa-bajnoksághoz hasonlóan.

Így a DTM hétvégéjén sem maradunk magyar érdekeltség nélkül, hiszen ott lesz a mezőnyben a Zengő Motorsport és Ficza Ferenc, valamint a M1RA és Tassi Attila, sőt, a szóban forgó hétvégén nem kis meglepetésre a M1RA-istálló tulajdonosa, a WTCC-ben versenyző Michelisz Norbert is rajthoz fog állni!

“A TCR-sorozat értéket képvisel a DTM betétfutamaként. A széria-közeli TCR-túraautók kiválóan kiegészítik a csúcstechnológiát kéviselő DTM-mezőnyt, és nem szabad megfeledkeznünk a Formula–3-as Európa-bajnokság pilótáiról sem, akik együléses versenyautóikkal a hétvégét még színesebbé, még sokoldalúbbá varázsolják.” - idézi a hungaroring.hu Gerhard Bergernek, a DTM-et irányító ITR elnökének a szavait.

Az összebútorozás híréről természetesen a másik fél, a TCR-t irányító Marcello Lotti is örömmel nyilatkozott: A DTM csillogást ad majd az idei hatodik versenyhétvégénknek. A DTM betétfutamaként egy héttel az osztrák versenyhétvége után lépünk pályára a Hungaroringen, ami megkíméli a versenyzőinket nagyon sok fölösleges utazástól.”

img_2849.jpg

A mai bejelentéssel pedig a DTM-hétvége abszolút sztárjává váló Michelisz Norbert pedig nagyon örül annak, hogy egy hónapon belül kétszer is pályára gördülhet hazai közönsége előtt: “Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon, s megfűszerezi az előttünk álló versenyt, hogy saját csapatom színeiben tehetem meg mindezt. Különleges érzés lesz ebben a tudatban pályára gurulni, s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon.”

Ráadásul Michelisz Norbi nem is mondható majd esélytelennek, hiszen amellett, hogy a WTCC-ben immár hosszú évek óta nyújt konstansan jó teljesítményt, a TCR-specifikációjú Honda Civic sem ismeretlen a számára, mivel a tavalyi évben a Boutsen Ginion Racing színeiben többször is indult a TCR Benelux-bajnokságban.

Tehát a június 16-18-i hétvégén a Hungaroring igazi kincsesbánya lesz az autósport-fanatikusok számára, ugyanis a három patinás német márkát felvonultató DTM mellett a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye is itt lesz, olyan nevekkel, mint például Mick Schumacher, Pedro Piquet vagy Harrison Newey, de érdemes említést tenni a bajnokság élvonalába tartozó Joel Eriksson - Lando Norris - Maximilian Günther - Callum Ilott kvartettről is. A TCR-ben pedig két magyar istállónak és három magyar versenyzőnek drukkolhatunk!

(A jegyvásárlással kapcsolatos információkról ITT lehet értesülni.)

Fotó: M1RA, Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5512543215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása