TCR - MÓDOSUL A HUNGARORINGI HÉTVÉGE IDŐPONTJA!

2017-2017_monza_race_1---05_roberto_colciago_162_1.jpg

Immár szinte biztos, hogy új időpontban kerül megrendezésre a TCR International Series magyarországi fordulója, méghozzá egy másik népszerű túraautós széria betétfutamaként.

Az elmúlt hónapokban a magyar autósportos médiában kiemelt téma volt a hungaroringi TCR-verseny sorsa, ugyanis nagyon sokáig úgy álltak a dolgok, hogy nincs aláírt kontraktus a Hungaroring Sport Zrt., valamint Marcello Lotti, a TCR főnöke között.

Eredetileg a népszerű, privát csapatokból álló túraautó-bajnokság a július 1-2-i hétvégén látogatott volna el a mogyoródi versenypályára, mint az International GT Open betétszériája. Ezt követően kisebb nyomozásba kezdtünk, és felkerestük a szóban forgó versenyhétvégét szervező Főnix Motorsportot, amelynek részéről az elsősorban tehetséges autóversenyzőként ismert Walter Csaba megerősítette, hogy a TCR nem lesz a GT-bajnokság programjának a része.

Utána újabb pletykákat hallottunk, miszerint a TCR-futama a tervezettnél két héttel korábban, a június 17-18-i kerül megrendezésre a Hungaroring, mint a Német Túraautó Bajnokság (DTM) betétprogramja. Ezután újabb keresőmunka következett, végül a globális szinten elismert motorsport.com naptár szekciójában ráakadtunk a módosított dátumra, szóval innentől kezdve kész tényként kezelendő, hogy a hungaroringi TCR-futam július 1-2-a helyett június 17-18-án kerül megrendezésre. (Remélhetőleg hamarosan a DTM és a TCR részéről is megérkezik a hivatalos bejelentés.)

Azonban így rendkívül zsúfolt lesz az a versenyhétvége Mogyoródon, hiszen a DTM mellett a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye is pályára lép.

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012538047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása