INDYCAR - DIXON A POLE-BÓL, ALONSO AZ 5. HELYRŐL INDULHAT AZ INDY 500-ON!
IndyCar 2017, Indianapolis 500: Időmérő edzés - 2. nap

18641362_1327344317314619_1049860400_o.jpg

Az időmérő edzés előtti motorcsere ellenére ismét zseniálisan ment Fernando Alonso: a spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka a #29-es rajtszámú McLaren-Honda-Andrettivel az 5. helyen zárt az időmérő edzést, így a 101. Indianapolis 500-at a második rajtsorból kezdheti meg jövő héten vasárnap. A pole pozíciót hatalmas fölénnyel Scott Dixon, a Chip Ganassi Racing Team négyszeres bajnoka szerezte meg.

Magyar idő szerint vasárnap este 20:45-től bonyolították le a 101. Indianapolis 500-as második időmérős napját. Először az 1. csoport tagjai, tehát a 10-33. rajtkockákon osztozók gördültek ki a pályára egyesével, s mindenkinek négy mért időt kellett megtennie, ahogyan az volt a szombati napon is.

Az első szegmenst az Andretti Autosport #28-as rajtszámú amerikai versenyzője, Ryan Hunter-Reay zárta az élen 2:35.5463-mal, így a 2014-es futam győztese a 10. helyről vághat neki a jövő hét vasárnapi versenynek. Mögötte a Dale Coyne Racing újonca, Ed Jones zárt tizenegyedikként, bő hat tizeddel kikapva Hunter-Reay-től, de két tizeddel megelőzve Oriol Serviát, aki a legendás eseményen a Rahal Letterman Lanigan Racing #16-os rajtszámú gépével fut.

dayhx_wxkaafwdk.jpg

Mikhail Aleshin, a Schmidt Peterson Motorsports #7-es számú orosz pilótája lett a 13., az RLLR-istálló másik versenyzője, Graham Rahal, illetve a Chip Ganassi Racing Team két versenyzője, az ex-Forma-1-es Max Chilton, és Charlie Kimball előtt.

Nem nyújtott valami rózsás teljesítményt a tavalyi Indianapolis 500-as pole pozíciósa, a Schmidt Peterson Motorsports #5-ös rajtszámú Dallara-Hondáját nyüstölő James Hinchcliffe: a kanadai mindössze a 17. helyre tudta kvalifikálni magát.

Nála rosszabbul csak a Team Penske legénysége szerepelt: az öt autóból négy nem jutott el a Fast Nine-ig, de az a négy a mai nap folyamán sem tudott sokkal előrébb zárni: Juan Pablo Montoya a 18. leggyorsabb volt a #22-es rajtszámot viselő Dallara-Chevrolet-vel, megelőzve csapattársa, a kolumbiai Helio Castronevest. Josef Newgarden, az alabamai verseny győztese a 22. rajtkockát kaparintotta meg, francia csapattársa, a regnáló bajnok Simon Pagenaud előtt.

A 27. helyen záró Jack Harvey munkáját egy kisebb falsúrolás hátráltatta, miközben a 32. pozícióban végző Zach Veach a pénteki balesetének a levét itta továbbra is: a brit ugyanis versenybeállításokkal ment, az A.J. Foyt Enterprises pedig továbbra sem találta meg teljesen a hiba okát, amely már a Fast Friday óta fejfájást okozott a csapattagoknak.

dayymdpxcaiwk5h.jpg

Nem sokkal az 1. csoport leintése után, magyar idő szerint 23 órától sor került a Fast Nine-ra is, amelyen nem valósult meg a sokak által remélt Alonso-szenzáció, miszerint a spanyol pole-t szerez. Ugyanis az első rajtkockás indulás lehetőségét a Chip Ganassi Racing Team #9-es Dallara-Hondájával Scott Dixon vívta ki magának: a 2008. évi tejesüveg gazdája egy brutális, 2:35.0630-as összesített idővel végzett az élen.

Dixon mögött Ed Carpenter, a csapatának a #20-as számú autójával versenyző amerikai zárt a második pozícióban, 3 tizeddel elmaradva a négyszeres IndyCar-bajnok új-zélanditól. Az Indy 500 első rajtsorába pedig még a tavalyi viadal győztese, Alexander Rossi fért oda a #98-as rajtszámú Andretti-Herta-Hondával.

A második sor az Andretti friss szerzeményével, a japán Takuma Satóval fog kezdődni, aki mindössze csak századokkal választotta szét Rossit, valamint az első Indy 500-as időmérőjét az ötödik helyen záró Fernando Alonsót. A #29-es számot viselő McLaren-Honda-Andrettivel a spanyol 2:35.6423 alatt tette meg a négy kört. Igaz, a spanyol esetében sokan a szívükhöz kaphatták 1-2 órával a Fast Nine előtt, ugyanis az interneten elterjedt egy videó, amelyen Alonso autójából némi füstöt láthattunk felszállni - végül az Andretti elővigyázatosságból a motorcsere mellett döntött, miután a mérnökök szivárgásra lettek figyelmesek a turbótömítésnél. A rajtsor JR Hildebranddal, az Ed Carpenter Racing visszatérő versenyzőjével lett teljes.

daytalixcaqplc-.jpg

A harmadik rajtsorba pedig Tony Kanaan, a Chip Ganassi Racing Team brazilja, Marco Andretti, az Andretti Autosport #27-es autóját vezető amerikai, valamint az egyenesekben tempóhiánnyal küszködő Will Power, a Team Penske ausztrálja kvalifikált. 

Magyar idő szerint jövő héten vasárnap, délután 17 órától kerül megrendezésre a 101. Indianapolis 500-as! A legendás versenyről élő közvetítést fog biztosítani a DIGI Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

indy_500_2017_rajtracs.jpg

Fotó: IndyCar Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5312530961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása