WTCC - KÖNNYEBB LESZ A HONDA A ZÖLD POKOLBAN
WTCC 2017: Nordschleife, Súlytáblázat

wtcc_tiago_monteirojpg.jpg

A WTCC szervezői megerősítették, hogy a jövő hétvégi, németországi futamon a Chevrolet és a Citroën nehezebb lesz, a Honda pedig könnyebb 10 kilóval.

A mezőnyben lévő öt Honda a Hungaroringen maximumsúlyon (1180 kg) futott azok után, hogy az első két víkendet minimumsúlyon (1100 kg) teljesítette, ám a magyarországi helyszínen való kisebb szenvedést követően az illetékesek úgy ítéltek meg az átlagidők alapján a japán márka 1 tizeddel lassabb volt a Volvónál és a Citroënnél, így a Zöld Pokol néven is ismert Nordschleifén már 10 kilóval kevesebbet kell cipelniük a Civiceknek.

A Citroën 50 kilós plusszal kezdte a szezont, amely a Hungaroringen 60-ra nőtt, ám a soron következő hétvégén a maximális, 80 kilogramm kerül be a C-Elysée-kbe, köszönhetően Rob Huff pole pozíciójának.

A Volvo marad a maximumsúlyon, miközben a Chevrolet is kap 30 kilót Esteban Guerrieri Q3-as és első futamos teljesítményének köszönhetően, így azonban csak a Lada lesz az egyedüli gyártó, amely Nordschleifén az 1100 kilogrammos minimumon fog menni.

WTCC, Nordschleife - Súlytáblázat:

Autó Tömeg Ballasztsúly Hátrány
Citroën C-Elysée 1180 kilogramm + 80 kg -
Volvo S60 1180 kilogramm + 80 kg -
Honda Civic 1170 kilogramm + 70 kg + 0.1 másodperc
Chevrolet Cruze 1130 kilogramm + 30 kg + 0.5 másodperc
Lada Vesta 1100 kilogramm 0 kg + 1.4 másodperc

 

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1312527119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása