F1 - ÍME A CSAPATOK GUMIVÁLASZTÁSAI A MONACÓI NAGYDÍJRA!
Forma-1 2017: Monacói Nagydíj - Gumiválasztások

2017_australian_gp_preview_007.JPG

Idén először dönthettek a csapatok arról, hogy a gumikeverékek közül melyikből hány garnitúrát kérnek a Pirellitől. Íme a Monacói Nagydíj "abroncsrendelései"!

Az idei szabályok értelmében az előző öt hétvégén a Forma-1-ben a hivatalos gumibeszállító, a Pirelli határozta meg, hogy a csapatok a különféle keverékek esetén hány-hány szettből gazdálkodhatnak az adott hétvége során. Ennek okai biztonságiak voltak, ugyanis mint ismeretes, a 2017-es szezonra nem csak az autók aerodinamikája módosult számottevően, hanem az abroncsok is megváltoztak - nagyobbak és szélesebbek lettek.

Azonban Monacóban visszatér a 2016-os formáció, azaz újra a csapatok dönthetnek a gumiválasztásról. Egy hétvége folyamán 13 szett használható fel, és mindegyik keverékből legalább egy szettnek "raktáron" kell lennie.

Kedden a Pirelli közzétette, hogy a csapatok miként válogattak a három legpuhább, tehát az ultralágy, a szuperlágy és a lágy gumikeverékből. A legkelendőbbnek az ultralágy gumi bizonyult, ebből ugyanis minden csapat legalább 9 szettet kért. A legkevésbé "népszerű" abroncs a lágy volt, mivel a 20 versenyzőből 19 csak egy garnitúrát kért - a kivétel a nagydíjhétvége idején az Indy 500-ason résztvevő Fernando Alonso helyére beugró Jenson Button: a McLaren britje két szett lágy abroncsot használhat fel.

A Monacói Nagydíjat a jövő héten fogják megrendezni - a versenyhétvége ezúttal már csütörtökön meg fog kezdődni a szabadedzésekkel, utána a péntek szünnap az utcai pályán, majd szombaton a harmadik tréning és az időmérő, vasárnap pedig a verseny alkalmával fog pályára gördülni a mezőny.

Íme a csapatok gumiválasztásai a Monacói Nagydíjra:

1494940397083.jpg

Grafika: Pirelli

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1612509799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása