F1 - 134 NAP UTÁN KIENGEDTÉK A KÓRHÁZBÓL A FORMA-1-ES LEGENDÁT

goodwood_revival_2011_18.jpg

Több, mint öt hónap után térhetett vissza otthonába a Forma-1 történetének egyik legtehetségesebb nem világbajnok versenyzője, Sir Stirling Moss, aki előtt még így is egy nagyon hosszú rehabilitáció áll.

A 87 éves Sir Stirling Moss-t néhány nappal a karácsonyi ünnepek előtt, december 22-én kellett kórházba szállítani Szingapúrban egy súlyos mellkasi fertőzés miatt, majd átszállították Nagy-Britanniába. A Forma-1 négyszeres bajnoki második helyezettje összesen 134 napot töltött kórházban.

A családja rendkívül hálás a kórházi dolgozóknak és az orvosoknak, illetve azoknak, akik támogatták a Moss-családot ezekben a nehéz időkben, beleértve a szurkolókat is. A legendás brit pilóta weboldalán található közlemény kiemeli, hogy Sir Stirling Moss a Spanyol Nagydíjat már a saját otthonában fogja nézni. Azonban a felépülésig vezető út, tehát a rehabilitáció még eléggé hosszú... Mindenesetre a legjobbakat kívánjuk az angol versenyzőnek, aki szeptemberben lesz 88 éves!

Az 1929-ben született Sir Stirling Moss 1951-ben, Svájcban mutatkozott be a Forma-1-ben a HW Motors színeiben - ekkor a 8. lett. Ezt követően még három hasonlóan foghíjas szezont teljesített különböző csapatoknál, mire 1955-ben a Mercedes révén teljes szezonos lehetőséghez nem jutott, amelyért nem is volt hálátlan a brit, ugyanis ezüstérmes lett, akárcsak a következő három szezonban a Maserati, a Vanwall és a Cooper színeiben. 1959 és 1961 között három alkalommal lett harmadik a pontversenyben - ez idő alatt a Rob Walker Racing Team és a British Racing Partnership csapatát is megjárta. Ezen 10 év alatt Moss 67 futamon vett részt, amelyből tizenhatot megnyert, további nyolcon második vagy harmadik lett. Emellett 16 pole pozíció és 19 leggyorsabb kör jegyezhető a neve mellett.

Fotó: hemmings.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6312498951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása