F1 - ALONSO NYITOTT A 2018-AS CSAPATVÁLTÁSRA

fernando_alonso_f1_grand_prix_russia_practice_o9qe8kpns3px.jpg

Eddig egészen türelmes volt Fernando Alonso a McLaren-Hondával szemben. Viszont a spanyol türelmes is véges, és az egyre gyakoribb kritizálással próbálja mihamarabbi fejlődésre sarkallni a másik két felet. Most azonban már a csapatváltás lehetősége is felmerült.

2015-ben a McLarenhez nem csak a Honda, hanem Fernando Alonso is visszatért. A Ferraritól érkező kétszeres spanyol világbajnok a szerződésekor tisztában volt vele, hogy néhány évig még nem lesz versenyben a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért, de minden bizonnyal legrosszabb rémálmában sem gondolta azt, hogy a harmadik év elején ennyire rosszul fog állni a wokingi együttes szénája. Momentán még a pontszerzés sem tűnik túlságosan elérhetőnek, de már az is csodaként élendő meg, ha az MCL32-es meglátja a kockás zászlót - mindezt annak ellenére, hogy a Honda a tél folyamán új motort épített, ám nem vált be: megbízhatatlan és lassú.

Fernando Alonso pedig már nem lesz fiatalabb, idén lesz 36 éves, és ő is tisztában van ezzel a ténnyel, valamint azzal, hogy minden egyes évvel egyre közelebb kerül pályafutása végéhez. Emiatt a spanyol sajtó arról nyilatkozott, hogy nem tud már igazán sokat várni a Honda fejlődésére.

fernando_alonso_f1_grand_prix_russia_practice_v8tsru0ksm6x.jpg

"Talán már egyre közelebb vagyok a Forma-1-es pályafutásom végéhez. 35 éves vagyok, és biztos abban, hogy már kevesebb ideig fogok versenyezni, mint amennyit eddig mentem. És hogy még meddig akarok várni a javulásra? Hát, már nem sokáig, nem sokáig." - kezdte nyilatkozatát Alonso az El Mundo Deportivo lapnak. 

Végül az is szóba került 2005 és 2006 világbajnokánál, hogy a 2018-as idény kapcsán akár még a csapatváltásra is nyitott, miután az idei szezon végeztével lejár a szerződése a McLarennel: "Minden évben a legjobbat próbálod meg kihozni magadból annak érdekében, hogy a világbajnoki címért harcolhass. Úgyhogy a jövő év kapcsán meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket, valamint azt, hogy 2018-ra mekkora fejlődésre képes a McLaren-Honda. Az idei év végén lejár a szerződésem a csapattal, így a csapatváltáshoz is megvan az a szabadságom, ami ideáig nem volt meg. Nyitott vagyok bármilyen lehetőségre, de a legfontosabb dolog az a számomra a karrieremben, hogy boldog legyek, amely számomra a győzelmet jelenti. Ezt pedig megpróbálom a lehető leghamarabb véghez vinni."

Néhány hete azt pletykálták Alonsóval kapcsolatban, hogy jövőre a Renault-nál lehet Nico Hülkenberg csapattársa, de még az sem elképzelhetetlen, hogy az IndyCar-ban vagy a WEC-ben fog majd kikötni. Előbbi opció már csak amiatt sem lenne meglepő, mert a következő hónap végén a Monacói Nagydíjat kihagyva rajthoz fog állni a legendás indianapolisi 500-as futamon - egy biztató, jó eredmény pedig könnyedén elcsábíthatná a spanyolt...

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212468359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása