F1 - BARCELONÁTÓL FELISMERHETŐBBEK LESZNEK A VERSENYZŐK

2017_bahrain_gp_race_day_136.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiadta azt ukázt a csapatoknak, amelyeknek a májusi Spanyol Nagydíjtól kezdve láthatóbban kell feltüntetniük a versenyzőik nevét és rajtszámát az autókon.

Ahogyan arról már néhány napja, a Stratégiai Csoport és a Forma-1 Bizottság párizsi gyűlésének történéseit összesítő cikkünkben beszámolhattunk, a csapatokat arra kérték, hogy a május 12-14. között esedékes Spanyol Nagydíjtól fogva láthatóbban tüntessék fel az autókon a versenyzők neveit és a rajtszámokat, a könnyebb felismerhetőség érdekében.

Egy nappal a gyűlés után pedig már a Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója, Charlie Whiting körlevélben tájékoztatta a szabályváltozás részleteiről és a paraméterekről a csapatokat.

Ezentúl a rajtszámokat úgy kell majd feltüntetni az autók orrkúpján, hogy elölről kiválóan olvasható legyen - a számoknak 23 centiméter magasnak és 4 centiméter vastagnak kell lenniük.

A versenyzők nevét meg a légbeömlő hátsó részére vagy a hátsó szárny véglapjának felső peremére kell felfesteni, mégpedig 15 centiméter magas és 3 centiméter vastag betűkkel. Persze, a csapatok dönthetnek úgy is, hogy a nevek esetén csak rövidítéseket alkalmaznak, mint például ahogyan a televíziós közvetítésekben is van. Tehát, Sebastian Vettel vagy Lewis Hamilton nevét lehet "VET"-nek és "HAM"-nak rövidíteni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2412459819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása