F1 - ECCLESTONE SEM ENGEDTE VOLNA EL ALONSÓT INDIANAPOLISBA

ecclestone-alonso.jpg

Irányítói székéből való menesztése óta először, Bahreinben látogatott ki versenyhelyszínre a 86 éves Bernie Ecclestone, de a sajtó előtt kapásból megeredt a nyelve.

Bernie Ecclestone nagyjából 40 éven át volt a Forma-1 mindenható ura, mielőtt január 23-án le nem mondatta a brit üzletembert a sportág új többségi tulajdonosa, a Liberty Media. Menesztése óta pedig először ezen a hétvégén, Bahreinben bukkant fel a Forma-1-es paddockban, a sajtónak nyilatkozva pedig bebizonyította, hogy továbbra is képes odapörkölni csípős nyilatkozatokkal.

Megszólalt azzal kapcsolatosan a víkend folyamán, hogy szerinte a Liberty Media-nak majd arra kéne törekednie, hogy kisebb rendezési jogdíjakat szabjon a száguldó cirkusz versenynaptárában szereplő pályáknak, ezzel is tehermentesítve azokat. Igaz, ezen mondatai erősen a "bort iszik, vizet prédikál" mondást sugallták bennünk, hiszen anno Ecclestone volt az, aki megkötötte az aszfaltcsíkokkal a bődületes összegeket feltüntető kontraktusokat.

bernie_ecclestone_f1_grand_prix_bahrain_practice_mrt0lizmdhax.jpg

A Liberty Media-nak is alaposan odaszúrt a 86 éves brit azzal, hogy konkrétan lecsalózta a jelenlegi sportigazgatót, a korábban csapatfőnökként is tevékenykedő Ross Brawn-t, akivel sosem ápolt túl rózsás kapcsolatot. Az elnök-vezérigazgató Chase Carey kapcsán úgy nyilatkozott, hogy szerinte Carey-nek most sokkal könnyebb dolga, mint anno neki volt, köszönhetően a háromfős vezetői modellnek. Arra is fény derült, hogy az új vezetőséggel szinte alig kommunikált, speciel a gazdasági feladatokat ellátó ex-ESPN-főnökkel, Sean Bratches-szel még sosem találkozott.

Természetesen nem hagyta szó nélkül az autósportok világának e heti legtüzesebb hírét, miszerint Fernando Alonso, a McLaren-Honda spanyolja kihagyja a Monacói Nagydíjat, s helyette a tengerentúli Indianapolis 500-as viadalon áll rajthoz, a helyettese pedig korábbi csapattársa, a 2009-es világbajnok Jenson Button lesz. Bernie Ecclestone kerek-perec kijelentette, hogy ha még mindig ő ülne az irányítói székbe, megakadályozta volna a spanyolok kétszeres világbajnokának kalandját, ahogyan azt tenné a mostanában egyre szókimondóbb Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is.

"Azt mondanám neki, hogy várja meg, amíg lejár a szerződése, utána pedig azt csinál, amit akar. A Forma-1-es szezon közepén vagyunk, ő meg egy Forma-1-es versenyző. Szóval, úgy gondolom, hogy ha tehettem volna, akkor meggyőzhettem volna a McLaren-t arról, hogy ne tegyék ezt. Ugyanakkor annak sem örülök, hogy a mezőny végén kell látnom Fernandót. Úgyhogy ez a döntés igazából jó az ő szempontjából." - idézte az F1i Ecclestone-t, aki természetesen 2005 és 2006 világbajnokának a motiválatlanságát is teljesen megérti.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412429637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása