F1 - HIVATALOS: BUTTON LESZ ALONSO HELYETTESE MONACÓBAN

jenson_button_f1_grand_prix_abu_dhabi_n5us2gffhdix.jpg

Egy futam erejéig visszatér 2009 világbajnoka!

Mint az ismeretes, szerdán megtörtént a 2017-es szezon eddigi legmeglepőbb bejelentése, miszerint a McLaren engedélyével a kétszeres világbajnok Fernando Alonso kihagyja a május utolsó hétvégéjén esedékes Monacói Nagydíjat, s helyette az IndyCar legendás, indianapolisi 500 mérföldes versenyén indul.

Ezzel párhuzamosan megkezdődött a találgatás annak kapcsán, hogy vajon ki ül be Alonso helyére az utcai pályán - a McLarennél ugyanis állítólag Jenson Button mellett olyan nevek is felmerültek, mint például Oliver Turvey.

Végül péntek délelőtt a wokingi istálló megerősítette, hogy a hivatalos harmadik számú versenyzőre, a 37 éves brit Jenson Buttonra esett a választás. Button a tavalyi év végén, több mint 15 Forma-1-ben eltöltött esztendőt követően döntött úgy, hogy tart egy évnyi pihenőt, félreállva Stoffel Vandoorne debütálásának útjából.

2009 világbajnoka a pályafutása során eléggé jó eredményeket ért el Monte Carlo utcáin: bajnoki évében nyert a Brawn-Mercedesszel, de a BAR-Honda és a McLaren-Mercedes színeiben is dobogóra tudott állni a hercegségben.

jenson_button_f1_grand_prix_monaco_q5zb_mhiansx.jpg

Jenson Buttonnak ez lesz a 306. startja a száguldó cirkuszban, ezzel pedig egyenlíteni fog az örökranglistán Michael Schumacherrel, a legendás hétszeres világbajnokkal.

"Nagyon örülök, hogy egy futam erejéig visszatérhetek a Forma-1-be, és úgy gondolom, hogy ezt nem is tehetném jobb helyen, mint Monacóban, adoptált hazai nagydíjam helyszínén. Korábban, még 2009-ben futamot is nyertem itt, ez az egyik kedvenc pályám. Nagyon jó trükkös utcai pályáról beszélünk, ahol egy jó versenyző nagy differenciát jelent. S habár az MCL32-es nem kezdte igazán jól a szezont, talán Monaco lehet az a pálya, ahol képesek lehetünk jó eredményekre, ellentétben azokkal a gyors pályákkal, ahol Fernando és Stoffel versenyeztek ideáig. Persze, tisztában vagyok azzal, hogy nem igazán van esélyünk a 2009-es győzelem megismétlésére, de szerintem lehetőségünk adódik majd arra, hogy világbajnoki pontokat gyűjtsünk, amelyek még nagyon hasznosak lehetnek a csapat számára a konstruktőri összetettben." - nyilatkozta Jenson Button a visszatérés kapcsán.

A Monacói Nagydíjat május 26-a és 28-a között fogják megrendezni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8912425885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása