F1 - HAMILTON KÍNÁBAN IS A POLE-BÓL INDUL, VETTEL 1 EZREDDEL BOTTAS ELŐTT!
Forma-1 2017: Kínai Nagydíj, Időmérő edzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_china_qualifying_mtloh9akyhvx.jpg

A Mercedes ismét megmutatta a méregfogát: Lewis Hamilton nyerte a Kínai Nagydíj időmérő edzését, pályafutása során 63. alkalommal indulhat a pole-ból a brit. Sebastian Vettel pedig a Ferrarival újra befurakodott Bottas elé, de csak 0.001 másodperccel verte meg!

Lewis Hamilton zárta az élen a Kínai Nagydíj időmérő edzését a Mercedessel, miután a Q3-ban a brit pilóta legyűrte a Ferrarikat, és csapattársát, Valtteri Bottast. A brit már a szakasz elején egy erős, 1:31.902-es idővel kezdett, aztán a második csörtében még gyorsabb tudott lenni, és egy 1:31.678-as körrel megszerezte az első rajtkockát a vasárnapi futamra. A háromszoros világbajnok brit verseny pályafutása során 63. alkalommal indulhat a pole-ból, és Kínában hatodjára.

f1_grand_prix_china_qualifying_ealkvjtqwegx.jpg

Viszont vasárnap nem lesz könnyű dolga a britnek, ugyanis megint ott van az első sorban egy Ferrari-pilóta, újból Sebastian Vettel révén, aki Melbourne-höz hasonlóan megint szétválasztotta az Ezüst Nyilakat, mivel a német egyetlenegy ezreddel legyőzte Bottast, a Mercedes új szerzeményét. Kimi Räikkönen pedig újra a negyedik lett a másik Ferrari SF70-H-val.

A harmadik sorba Daniel Ricciardo (Red Bull) és Felipe Massa értek oda, de a negyedik Räikkönenhez képest voltak lemaradva egy másodperccel. Mögöttük Nico Hülkenberg zárt a 7. pozícióban a Renault-val, megelőzve ex-csapattársát, a force indiás Sergio Pérezt. Daniil Kvyat a Toro Rossóval, valamint az újonc Lance Stroll a Williamsszel az ötödik rajtsorba kvalifikált.

A Q2 folyamán pedig kiesett Carlos Sainz (Toro Rosso), Kevin Magnussen (Haas), Fernando Alonso (McLaren), illetve a két Sauber-pilóta, Marcus Ericsson és Antonio Giovinazzi.

c835kcoxsaaxsd3.jpg

Igaz, Giovinazzi nem vett részt a Q2-ben, miután az olasz a Q1 végén nagy sietségében az utolsó kanyarból kigyorsítva megcsúszott a Sauber-Ferrarival, és nekiütközött a gumifalnak.

A Q1-ben pedig igencsak korán búcsúzott Stoffel Vandoorne (McLaren), Romain Grosjean (Haas) és Jolyon Palmer (Renault), de a legnagyobb meglepetés Max Verstappen (Red Bull) és Esteban Ocon (Force India) kiesése volt. Verstappen kiesése egy szoftveres motorproblémának tudható be.

Vasárnap reggel 8 órától megrendezésre kerül a Kínai Nagydíj, amely 56 körös lesz, és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

Az időmérő edzés végeredménye:

c84fbugwsaqdotg.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312409749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása