F1 - FOLYADÉK NÉLKÜL TELJESÍTETTE A SZEZONNYITÓT VERSTAPPEN

max_verstappen_f1_grand_prix_china_practice_opb127cbzn4x.jpg

Kiderült, hogy a Red Bull a melbourne-i évadnyitón komoly rizikót vállalt Max Verstappennel: az ifjú holland folyadék nélkül teljesítette az 57 körös futamot.

Érdekes részletet árult el Kínában az újságíróknak a Red Bull 19 esztendős hollandja, Max Verstappen, amikor arról kérdezték, hogy miképpen tudott megbirkózni Melbourne-ben az új, gyorsabb, ám nehezebben vezethető 2017-es autóval.

"Minden egészen jól alakult, ugyanis többet edzettem a szünetben a megszokottnál. Nagyon hasonló volt számomra a holtszezon, mint tavaly, hiszen ahogy öregszem, erősödök. Ráadásul a futamon még vizesüveg sem állt a rendelkezésemre, de így is minden jól ment." - idézte az F1 Fanatic az ifjabbik Verstappent.

Vélhetően a történet hátterében az állhat, hogy a Red Bull súlycsökkentés céljából kiszerelte a folyadéktartályt Verstappen autójából, aminek oka az, hogy a Red Bull és a Renault még a francia gyártó tavalyi, 5 kilogrammal nehezebb MGU-K-ját, azaz a kinetikus energiát visszanyerő rendszerét használja.

Azonban ez nem jelentett akkora problémát, ugyanis Ausztráliában a nagydíjhétvége idején egyáltalán nem volt meleg, ugyanakkor a versenynaptárban számos olyan helyszín van, ahol ez a "játék" sokkal rizikósabb lett volna.

A száguldó cirkusz történetében pedig nem Verstappen az első, aki folyadék nélkül teljesített egy futamot: hasonlóképpen teljesítette a 2014-es bahreini futamot a Sauber autójával Adrian Sutil, de akaratán kívül már Kevin Magnussen is járt így, a tavalyi szingapúri viadalon.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4312408785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása