F1 - ELBÚCSÚZTATTÁK JOHN SURTEES-T, 1964 VILÁGBAJNOKÁT

investituresbuckinghampalace-fdi1uscaavl1.jpg

Végső nyugalomra helyezték John Surtees-t, a Forma-1-ben és a MotoGP-ben is világbajnoki cím(ek)et szerző britet, aki néhány hete hunyt el, 83 korában. A temetésen megjelentek Surtees rokonai, barátai és a rajongói is.

Néhány hete gyászba borult az autó-motorsport világa, ugyanis egy óriási legendát veszített el, John Surtees személyében. A brit versenyző a MotoGP-ben 1956-ban, 1958-ban, 1959-ben és 1960-ban, a Forma-1-ben pedig 1964-ben ért fel a csúcsra. Surtees 83 évesen távozott el az élők sorából.

A keddi nap folyamán pedig 300 gyászoló kísérte el a brit származású versenyzőt az utolsó útjára, a dél-sussexi Worth Abbey templomban.

"John tökéletes profi volt, egy úriember, két és négy keréken egyaránt egy hihetetlen világbajnok, és egy hatalmas figura. Csodálatos egy barát volt." - mondta Nigel Mansell, 1992 világbajnoka.

A BBC alábbi videójában pedig az tekinthető meg, hogy a sportág ismerős személyei milyen szavakkal vettek búcsút Surtees-től - angolul tudók előnyben:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3412384393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása