F1 - VETTEL KÖRREKORDDAL NYERTE MEG AZ UTOLSÓ EDZÉST, STROLL AUTÓT TÖRT!

sebastian_vettel_australian_f1_grand_prix_k9vdsqhh_3qx.jpg

Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzésen a saját maga által még 2011-ben felállított körrekordot döntötte meg, s az élen zárt a Mercedesek előtt. Lance Stroll a barcelonai teszt után Melbourne-ben is megtalálta a falat a Williams FW40-essel.

A szolidabb péntek napot követően, szombaton már számottevően jobban teljesített a Ferrrari, főleg Sebastian Vettellel. A német négyszeres világbajnoka a Ferrari SF70-H-val először bement 1 perc 24 másodperc alá, majd egy 1:23.380-as idővel megdöntötte a melbourne-i pálya nem hivatalos körrekordját, amelyet még ő maga állított fel a 2011-es időmérőn, egy 1:23.524-gyel. Vettel mögött a mercedeses Valtteri Bottas - Lewis Hamilton kettős zárt, amelynek a lemaradása megközelítette a fél másodpercet is, de a két Ezüst Nyilat mindössze 11 ezred választotta szét. Mögöttük Kimi Räikkönen lett a negyedik, körülbelül egy tizeddel lemaradva - ez egészen jó teljesítmény a 2007-es világbajnoktól, ahhoz képest, hogy a tréning első felében egy bal hátsó defekt hátráltatta a munkájában.

Nem kis meglepetésre az ötödik helyen pedig a Renault frissen igazolt német pilótája, Nico Hülkenberg zárt. Mindeközben nem muzsikált valami jól a Red Bull: Daniel Ricciardo a hatodik, Max Verstappen csak a 12. legjobb időt futotta meg. A legjobb tízbe még a két Haas és a két Toro Rosso fért be; Romain Grosjean, Carlos Sainz, Daniil Kvyat, Kevin Magnussen sorrendben, megelőzve a 11. helyezett Felipe Massát.

A Force India rózsaszín párducai a pénteki naphoz képest rosszabb teljesítményt nyújtottak: a Pérez - Ocon duó a két McLarent közrefogva zárt a 13. és a 16. helyen.

Lance Stroll, a Williams újonca csak a 17. pozícióban végzett, de ami még nagyobb fejfájást okozhat a kanadainak, hogy a barcelonai teszt után a melbourne-i Albert Parkban is megtapasztalta, hogy milyen az, amikor a versenyző szorosabb kapcsolatba kerül a betonfallal. A kanadai Forma-3-as Európa-bajnok percekkel a leintés előtt törte össze az FW40-Mercedest, a 10-es kanyar után.

A sor végén zárt Marcus Ericsson (Sauber), Jolyon Palmer (Renault), illetve a Wehrleint helyettesítő Giovinazzi (Sauber).

A hétvége programja az időmérő edzéssel fog folytatódni, a Q1 magyar idő szerint 7 órakor veszi majd kezdetét.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

c7ve-tqxwaamon3.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412368965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása