F1 - ŰRIDŐVEL HAMILTONÉ A POLE A SZEZONNYITÓN, VETTEL MEGVERTE BOTTAST
Forma-1 2017: Ausztrál Nagydíj, Időmérő edzés

lewis_hamilton_australian_f1_grand_prix_practice_vy8kjzoh--dx.jpg

A Mercedes háromszoros brit világbajnoka, Lewis Hamilton sorozatban negyedik pole-ját szerezte meg Melbourne-ben, pályafutása során pedig a hatvankettediket. Sebastian Vettel 25 ezreddel elverte Bottast.

Magyar idő szerint reggel 7 órától megrendezésre került a 2017. évi Forma-1-es szezon első kvalifikációja, amely végül száraz időjárás körülmények között lett lebonyolítva, annak dacára, hogy azért néha-néha lógott az eső lába.

A "tánc" a 16 perces Q1-gyel kezdődött meg, amelynek a fő különlegessége az volt, hogy öt csapat öt különböző pilótája búcsúzott, a Manor sportágból való kiesését illetően. A nap egyik meglepetése pedig a Sauber beugróversenyzője, Antonio Giovinazzi volt, aki kis híján továbbjutott a Q2-be élete első Forma-1-es időmérőjén, de végül pont a saját csapattársa, Marcus Ericsson ütötte el ettől a bravúrtól. Kevin Magnussen továbbra sem találta meg a közös hangot a Haas VF-17-essel, így csak a 17. lett, megelőzve az edzés elején műszaki gondokkal küszködő Stoffel Vandoorne-t (McLaren). Lance Stroll első időmérőjét eléggé hátul, a 19. pozícióban zárta, ami garantáltan 20. lesz a rajtrácson, ugyanis a kanadai váltócsere miatt kapott egy öthelyes rajtbüntetést. A sort pedig Jolyon Palmer zárta a Renault-val - a britnél egyértelmű volt, hogy hiányzott az első és a második edzés folyamán elveszített körözgetési lehetőség. Az első felvonásban Hamiltonvolt a leggyorsabb Räikkönen és Verstappen előtt.

Izgalmasnak bizonyult a folytatás a Q2-ben, főleg a szakasz vége volt igazán körömrágós. Az első hat továbbjutó helyet könnyedén kibérelték a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull autói, de a 7-10. pozíciókért valóságos öldöklés alakult. Végül Massa (Williams), Grosjean (Haas), Kvyat (Toro Rosso) és Sainz (Toro Rosso) voltak azok, akik örülhettek, de nagyon közel volt a Q3-ba jutáshoz a váltógondokkal bajlódó Sergio Pérez (Force India), illetve Nico Hülkenberg (Renault). Végül ők a 11-12. helyen zártak, megelőzve Fernando Alonsót (McLaren), Esteban Ocont (Force India) és Marcus Ericssont (Sauber).

c7vszjdxwaal-is.jpg

A záróetapban pedig Lewis Hamilton volt az úr: a Mercedes háromszoros világbajnoki brit versenyzője már az első csörte után az élre került, három tizeddel beelőzve Vettelt és Bottast. A második, egyben utolsó nekifutás alkalmával mind a hárman tudtak javítani, ám a sorrend változatlan maradt. Lewis Hamilton a melbourne-i pályacsúcsot jelentő 1:22.188-as idejével behúzta pályafutása 62. első rajtkockás indulási lehetőségét, és a hatodikat Ausztráliában. Sebastian Vettel a brit mögött majdnem három tizeddel maradt el, de 25 ezreddel megelőzte a Mercedes friss igazolását, Valtteri Bottast. Kimi Räikkönen alaposan el volt maradva a TOP-3-tól, de legalább a mögötte, ötödikként záró Max Verstappen sem volt túlságosan közel a Red Bull-lal. Romain Grosjean a tavalyi év után idén is remekelt: a Haas-Ferrarit a hatodik rajtkockába repítette, ezzel pedig ő volt a nap másik meglepetése! Mögötte Massa lett a hetedik a Williams-Mercedesszel, megelőzve a két Toro Rossót. Daniel Ricciardo nem ment mért kört a Q3-ban, mert még félidő előtt neki csapta a betonfalnak az RB13-ast, miután a 14-es kanyarból kigyorsítva elveszítette felette az uralmát. Így a helyiek kedvence a legjobb esetben a 10. helyről indulhat, de miután az autó hátuljával ütközött, sanszos, hogy megsérült a sebességváltó, aminek a cseréje automatikusan egy 5 rajthelyes büntetést von maga után.

Holnap, magyar idő szerint 7 órakor pedig elrajtol az idei Forma-1-es futam! És ne feledjétek, előtte hajnalban még lesz egy óraállítás, miszerint 2-ről 3 órára kell előretekerni az órákat!

Az időmérő edzés végeredménye:

c7vw9v4wsaamu56.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2712369087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása