F1 - KETTŐS MERCEDES-GYŐZELEM AZ ÚJ ÉRA ELSŐ SZABADEDZÉSÉN
Forma-1 2017: Ausztrál Nagydíj, 1. szabadedzés

c7pnojoxuaatj9x.jpg

Az első szabadedzéssel kezdetét vette az izgalmas szabályváltozásokat magában foglaló 2017-es szezon, ám ami az eredményt illeti, ideáig maradt minden a rendes kerékvágásban: kettős Mercedes-siker Melbourne-ben, Hamilton volt a leggyorsabb.

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak a 2017. évi Forma-1-es szezon legelső szabadedzésén: a brit pilóta 1:24.220-as idővel zárt az élen, közel 0.6 másodpercet verve újdonsült csapattársára, a finn Valtteri Bottasra. Az ultralágyakat egyedüliként pályára vivő Mercedesek mögött a Red Bull-ok és a Ferrarik zártak, Ricciardo, Verstappen, Räikkönen, Vettel sorrendben, akiknek a lemaradás 0.7-1.2 másodperc között mozgott.

Szorosnak bizonyult azonban a középmezőny: Felipe Massa a hetedik lett a Williamsszel egy 1:26.142-es köridővel, mögötte Romain Grosjean (Haas), Nico Hülkenberg (Renault) és a TOP-10-et záró Sergio Pérez (Force India) másfél tizeden belül zártak, megelőzve a Toro Rossókat, és a Williams újoncát, Lance Stroll-t.

De a mezőny második felében szemek leginkább a McLaren-Hondákra szegeződtek, hogy képesek-e komolyabb műszaki viszontagság nélkül abszolválni az első szabadedzést. A válasz pedig nem, ugyanis Stoffel Vandoorne csak később tudott kigördülni a pályára, mint a többiek, mivel több gond is volt az autójával. Összességében pedig az MCL32-esek instabil módon viselkednek, a Honda-motorból hiányoznak a lóerők (nem is kicsit). Így nem véletlen, hogy Fernando Alonso a 14. pozícióban zárt, míg Vandoorne csak a 20., egyben utolsó pozícióban.

A két McLaren közé befért a két Sauber, Esteban Ocon (Force India), Kevin Magnussen (Haas) és a váltóhibákkal küszködő Jolyon Palmer (Renault) is.

Végül pedig egy kis statisztikai érdekesség: Lewis Hamilton az 1:24.220-as idejével mindössze 383 ezreddel maradt el a tavalyi pole-körétől (1:23.837). Kíváncsian várjuk, hogy a továbbiakban mennyit gyorsulnak még az autók.

Nemsokára, magyar idő szerint reggel 6 órától jön a folytatás, a második melbourne-i gyakorlással.

Az első szabadedzés végeredménye:

c7pns-dxqamz7_x.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2212366089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása