F1 - AZ FIA NEM FOG TERET ADNI AZ ILLEGÁLIS FELFÜGGESZTÉSEKNEK!

barcelona_ii_test_day_4_070.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Ausztráliában felhívta a csapatok figyelmét arra, hogy ha nem tudják bizonyítani felfüggesztésük szabályosságát, akár annak használata tiltottá válik.

A téli holtszezon egyik fő témája a felfüggesztések körüli bál volt, miszerint több alakulat is trükközött az alkatrésszel, emiatt pedig a Ferrari a szabályok tisztázását kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), ugyanis ezekkel a megoldásokkal lehetséges volt növelni az autó aerodinamikai hatékonyságát. Ezt követően tisztázta a szövetség az előző hónapban, hogy ezeknek az okos felfüggesztéseknek a használata tilos - ezt a versenyigazgató Charlie Whiting megerősítette a csütörtöki sajtótájékoztató alkalmával is, Melbourne-ben. A tesztek folyamán pedig minden csapat megoldása vizsgálat alá került.

Whiting a mai nap folyamán még annyit tett hozzá, hogy minden olyan felfüggesztést szabálytalannak fognak minősíteni a stewardok, amelyek esetében a csapatok nem tudják egyértelműen bizonyítani az ellenkezőjét.

Emiatt is kötelezte az FIA még az Ausztrál Nagydíj előtt a Mercedest és a Red Bull-t a módosításra - kérdéses, hogy ezáltal a két istálló, amely a tavalyi konstruktőri bajnokság első két helyén zárt, mennyi tempót veszített. Így Whiting nyugodt afelől, hogy a futam után nem kell óvásokra számítani, ugyanis a módosítások megfeleltek a szabályoknak.

Mindemellett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Ausztráliában az olajrendszereket is ellenőrizni fogják szúrópróbaszerűen, meggyőződést nyerve afelől, hogy a csapatok nem trükköznek-e azzal, hogy az olajat üzemanyagként égeti el. Ennek kapcsán a Red Bull-nak volt egy gyanúja a rivális Mercedesszel szemben.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5712366147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása