F1 - RÄIKKÖNEN CSÚCSIDŐVEL ZÁRTA AZ ÉLEN AZ UTOLSÓ TESZTNAPOT
Forma-1 2017: Barcelonai tesztsorozat, 8. nap

kimi_raikkonen_f1_winter_testing_barcelona_bfgxpdpkfgxx.jpg

1:18-as idővel bizonyult a leggyorsabbnak az utolsó barcelonai gyakorlónapon a Ferrari 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen - ezennel pedig véget ért a Forma-1-es előszezon!

Véget ért a mai nappal a barcelonai tesztsorozat és a Forma-1-es előszezon is - Kimi Räikkönen és a Ferrari még a végén begyújtották a rakétákat, miközben folytatódott a Honda szenvedése, de a Haasnál és a Toro Rossónál sem volt minden rendben.

A nyolcadik tesztnap beosztása:

Csapat Autó 2017. március 10.
Péntek
MERCEDES W08 EQ Power + Délelőtt: Bottas
Délután: Hamilton
RED BULL RB13 Verstappen
FERRARI SF70-H Räikkönen
FORCE INDIA VJM10 Pérez
WILLIAMS FW40 Stroll
MCLAREN MCL32 Alonso
TORO ROSSO STR12 Sainz
HAAS VF-17 Grosjean
RENAULT R.S.17 Délelőtt: Hülkenberg
Délután: Palmer
SAUBER C36 Délelőtt: Ericsson
Délután: Wehrlein

 

A délelőtti események:

Miután csütörtökön Sebastian Vettel a Ferrari 1:19.024-el megfutotta az idei év leggyorsabb körét, csapattársa, Kimi Räikkönen új rekordidőt autózott, amely immár 1:19-en belül volt, 1:18.634-el - ráadásul a szuperlágy gumikon.

carlos_sainz_f1_winter_testing_barcelona_day_pvwvhc5e7jgx.jpg

A "Jégember" mögött Max Verstappen zárt másodikként a Red Bull-TAG Heuer autójával, közel 9 tizedmásodperces hátrányban. A TOP-3 sorrendje pedig a Toro Rosso spanyol tehetségével, Carlos Sainz-cal egészült ki, aki mindössze 0.008 ezredmásodperccel előzte meg a mercedeses Valtteri Bottast, és további 4 századdal Nico Hülkenberg Renault-ját. Mögöttük Sergio Pérez lett a hatodik a Force India-Mercedesszel.

Stroll a hetedik lett a Williams-Mercedesszel, ráadásul Marcus Ericssonnal (Sauber) egyetemben a délelőtt legaktívabb versenyzőjének bizonyult, 59 körrel. A svéd pilóta pedig a kilencedik legjobb időt futotta meg.

A kanadai és a svéd pilóta a Haas franciáját, Romain Grosjeant fogta közre, aki az első négy óra folyamán kétszer is előcsalogatta a piros zászlókat. Először akkor, amikor az ötös kanyarnál kicsúszott a kavicságyba a VF-17-essel, majd 15 perccel az ebédszünet előtt csütörtököt mondott az autó alatta.

c6jtwwmvsaempcj.jpg

Lassan többet látjuk a McLaren MCL32-est a tréleren, mint a pályán...

A McLaren-Hondánál pedig napról-napra egyre lejjebb helyeződik a léc: tegnap még 40 perc kellett a két lerobbanáshoz Stoffel Vandoorne esetében, de a mai délelőtt folyamán volt olyan fél óra, azaz 30 perc, amikor kétszer is megkotlott az MCL32-es a spanyol Fernando Alonso alatt. Így talán nem is csoda, hogy 2005 és 2006 világbajnoka csak 19 kört tudott abszolválni, az 1:22.7-es időnek pedig ne is tulajdonítsunk túl nagy jelentősséget az elektronikai fiaskók közepette.

A nyolcadik tesztnap állása, 4 óra elteltével:

0310_de.jpg

A délutáni események:

Az előző három naphoz hasonlóan a pénteki délután folyamán sem sikerült felülkerekedni a délelőtti leggyorsabb körön, tehát Kimi Räikkönen maradt az élen 1:18.634-el. A finn pilóta 111 kört tett meg összesen a nap folyamán, annak ellenére, hogy a délutáni körözgetését egy műszaki hiba miatti megpördülés megszakította - emiatt pedig a nap folyamán ötödik alkalommal is félbeszakították a gyakorlást.

kimi_raikkonen_f1_winter_testing_barcelona_jazx41xs1mix.jpg

Max Verstappen (Red Bull) pedig maradt a második pozícióban, Carlos Sainz (Toro Rosso) a harmadikban - utóbbi délutánját egy megállás árnyékolta be, amely az utolsó óra elején történt a rajt-cél egyenesben, de a spanyol még így is megtett 132 kört.

A Mercedes versenyzői, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton a 4-5. pozíciót szerezték meg maguknak, megelőzve a Renault németjét, Nico Hülkenberget, aki mögött a többiek már 1:20-on felüli időket futottak. Hülkenberg mögött Pérez és Palmer végeztek.

Stroll visszacsúszott a 9. helyre, a kanadai körszámlálója pedig egészen 132 körig pörgött, ezáltal pedig a kanadai nagyon fontos tapasztalatra tett szert debütálása előtt. Mögötte Grosjeannal lett teljes a TOP-10.

Fernando Alonso lett a tizenegyedik, a délután folyamán pedig 24 kört tett meg, de legalább javítani tudott valamennyit az idején (1:21.389), annak ellenére, hogy Stroll feltartotta kört a gyors körén. A sort a két Sauber zárta, Ericsson - Wehrlein sorrendben.

Két hét múlva pedig Melbourne-ben kezdetét veszi a 2017. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat.

A nyolcadik tesztnap végeredménye:

0310_du.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5212328227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása