F1 - GYÁSZ: ELHUNYT JOHN SURTEES, 1964 FORMA-1-ES VILÁGBAJNOKA!
R.I.P. John Surtees (1934-2017)

sj-john-surtees-signing-13-920x638.jpg

Szomorú hírrel kezdődik a hétvége: a Surtees-család közlemény formájában bejelentette, hogy a négyszeres MotoGP- és egyszer Forma-1 világbajnok, John Surtees 83 esztendős korában eltávozott az élők sorából.

john-surtees-840x570.jpgGyászol az autó-motorsport világa: pénteken bejelentették, hogy 83 évesen elhunyt John Surtees, aki négy világbajnoki címre (1956, 1958, 1959, 1960) tett szert a gyorsasági motoros világbajnokság (MotoGP) mezőnyében az MV Agusta színeiben, majd az 1934. február 11-én világra jött brit versenyző a négykerekűek világában, a Forma-1-ben is fel tudott érni a csúcsra, amikor az 1964-es szezonban, a Ferrarinál világbajnokká koronázták. Mindmáig ő az egyetlen versenyző, aki két és négy keréken is világbajnok tudott lenni.

Surtees-nek 1972-ig tartott az aktív versenyzői pályafutása, majd még néhány évig saját csapatát (Team Surtees) igazgatta, után motorkereskedést vezetett, elnöke volt a A1 Grand Prix versenyszériának, ahol ugyanúgy csapatfőnökként is tevékenykedett. Mindemellett fia, Henry Surtees versenyzői karrierjét - azonban 2009-ben elveszítette a fiát, amikor egy Formula-2-es futamon halálos végkimenetelű balesetet szenvedett el

73caeafa0ac7235e819a522ec0e5ea2b.jpg

"Óriási szomorúsággal jelentjük be férjünk és apánk, John Surtees CBE halálát. John, aki 83 évet élt, februárban lett beszállítva a londoni Szent György Kórházba keringési problémák miatt. Rövid, intenzív ápolás után azonban ma délután békésen eltávozott. Felesége, Jane, és lányai, Leonora és Edwina mindvégig mellette voltak.

John szerető férj, édesapa, testvér és barát volt. Az egyik igazi nagyszerűsége volt a motorsport világának, aki a végsőkig fáradhatatlanul folytatta a munkát a Henry Surtees Alapítványban és a Buckmore Park Kart Circuit gokartpályáján.

john-surtees-my-incredible-life-on-two-and-four-wheels-book-announced_3.jpgMélységesen gyászoljuk ennek a hihetetlen, kedves és szerető embernek az elvesztését. Igazi példa azok számára, akik a csúcsra akarnak törni és ezért a végsőkig harcolnak.

Szeretnénk köszönetet mondani a Szent György Kórház és az East Surrey Kórház személyzetének az elmúlt, igazán nehéz időszakban tanúsított professzionalizmusáért, illetve a támogatásáért. Emellett a beérkezett kedves üzenetek is szeretnénk megköszönni." - olvasható a család közleménye a Henry Surtees Foundation Facebook-oldalon, ahol a fenti sorokhoz még annyit fűztek hozzá, hogy a temetéssel kapcsolatos részletek is hamarosan publikálásra kerülnek.

john_surtees_1.jpg

Ezennel pedig szeretnénk békés, nyugodt életet kívánni John Surtees-nek a túlvilágon, a Surtees-családnak pedig részvétünket kifejezni.

Az elmúlt napokban nem csak Surtees volt az autó-motorsport világának az egyetlen halottja. Tegnap a hosszútávú motorversenyzés egyik kiemelkedő alakja, Anthony Delhalle távozott el az élők sorából mindössze 35 évesen, miután a FIM Hosszútávú Világbajnokság 24 órás versenyére való gyakorlás közben halálos végkimenetelű balesetet szenvedett el.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912328023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása