F1 - HIVATALOS: SCHUMACHER FIA A FORMA-3-BAN FOLYTATJA!

mick_schumacher_formula_4_nuerburgring_day_yahe_qrmli4x.jpg

Szombat délelőtt a Pream Powerteam csapata bejelentette, hogy 2017-ben a hétszeres Forma-1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher a versenyzői pályafutását a Forma-3-as Európa-bajnokságban fogja folytatni, amely majd nyáron a Hungaroringre is ellátogat majd!

Nagy kaliberű bejelentéssel indult a Szenteste napja: a Prema Powerteam megerősítette, hogy jövőre a hétszeres Forma-1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher szintet lép, s már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében mutathatja meg a versenyzői tudását.

"A Forma-3 ideális lépés lesz a számomra, fel vagyok tüzelve, már várom az új esztendő kezdetét." - nyilatkozta Mick Schumacher a kategóriaváltással kapcsolatban, majd így folytatta a mondandóját: "Amiatt is nagyon boldog vagyok, amiért maradhattam a Premánál, ugyanis ez egy professzionális istálló. Így újra képes leszek sokat tanulni. A következő szezon biztosan egy nagy kihívás lesz, igaz, az elmúlt hetekben abszolvált tesztek bebizonyították, hogy élmény a Forma-3-as autók vezetése. Már alig várom, hogy elkezdődjön a 2017-es év."

2015-ben kezdte meg formulaautós pályafutását a kis Schumi a német Forma-4-es bajnokságban, ahol egy győzelmet aratva a 10. lett a pontversenyben. Idén már a német és az olasz F4-ben is rajthoz állt a 17 éves német, és mindkét szériában a második helyen végzett az év végi értékelésben, összesen 10 futamgyőzelmet szerezve.

"Izgalommal tölt el minket, hogy 2017-ben is folytathatjuk a munkát Mickkel. Ugyanis nem csak egy tehetséges pilótáról beszélünk az ő személyében, hanem egy nagyszerű srácról is, aki már megmutatta, hogy mindene megvan ahhoz, hogy professzionális pilótává váljon. Nem lesz könnyű a debütálás az olyan kihívásokkal teli szériákban, mint például a Forma-3-as Európa-bajnokság, de mi 100 százalékban ott leszünk Mick mögött, hogy elkápráztasson minket, ahogy azt tette az idei évben." - olvashatóak a csapat hivatalos közleményében a csapatfőnök, Angelo Rosin szavai.

Mick Schumacher csapattársai pedig az F3-ban már tapasztalattal rendelkező Callum Ilott és a Ferrari által protezsált Guan Yu Zhou lesznek. A Prema magas színvonalát pedig már az is bizonyítja, hogy 2011 óta egyszer sem tudtak legyőzni az olasz csapatot a bajnokságban.

A bejelentés pedig amiatt is örömteli lehet a számunkra, mert a június 17-18-i hétvégén a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnye a Hungaroringre fog ellátogatni.

A Forma-3-as Európa-bajnokság 2017-es szezonjának eddig bejelentett versenyzői:

  • Prema: Callum Ilott, Guan Yu Zhou, Mick Schumacher
  • HitechGP: Ralf Aron, Nikita Mazepin, Jake Hughes
  • Carlin: Lando Norris, Jehan Darulava, Ferdinand Habsburg
  • Van Amersfoort Racing: David Beckmann

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312071077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása