F1 - HAMILTONÉ A POLE BRAZÍLIÁBAN ROSBERG ÉS RAIKKONEN ELŐTT!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_brazil_practice_fq2hqmz6uppx.jpg

Lewis Hamilton nyerte a Brazil Nagydíj időmérő edzését, 102 ezreddel megelőzve a pontversenyt vezető csapattársát, Nico Rosberg. A Mercedesek mögött ezúttal nem kis meglepetésre Kimi Räikkonen lett a harmadik a Ferrarival, de ennél nagyobb meglepetést csak a haasos Romain Grosjean okozott a 7. helyével.

Magyar idő szerint késő délután, 17 és 18 óra között került megrendezésre a Forma-1-es 2016-os szezonjának huszadik időmérő Interlagosban. Ez a 60 perc a csapatok számára igencsak izgulós volt, ugyanis végig ott lógott az eső lába az Autódromo José Carlos Pace pálya fölött, de végül nem volt komolyabb befolyással a kvalifikáció menetére.

Q1

Az esemény pedig a szokásokhoz híven a 18 perces Q1-gyel vette kezdetét. Miután mindenki tartott az esőtől, már az első néhány percben teljesítette mindenki az első gyors körét, leszámítva a ferraris Sebastian Vettelt, aki ezekben a minutákban a depóban várta azt, hogy a szerelői elkészüljenek az SF16-H kódjelű autójával, melyben hidraulikus, valamint fékrendszerrel kapcsolatos problémák merültek föl - végül jól alakultak a dolgok a négyszeres világbajnok számára, ugyanis a depó elhagyását követően kapásból versenyképes tempót tudott diktálni.

A Mercedesek párharca pedig már ekkor megkezdődött, igaz, az elején ez egy csörtében lezajlott: a Q1-et Hamilton nyerte meg 1:11.511-gyel, 3 tizedet adva Rosbergnek. A harmadik helyen pedig Verstappen zárt a Red Bull-TAG Heuer-ral.

jenson_button_f1_grand_prix_brazil_qualifying_jw3_utmtan9x.jpg

A kiesőzóna összetétele nagyjából a megszokottak szerint alakult. Az egyetlen meglepő név a McLaren brit pilótája, Jenson Button volt, aki sokat küzdött az autó irányíthatóságával, így csak a 17. lett. Mögötte Magnussen zárt a Renault-val, majd a két Manor és a két Sauber. Igaz, azóta az FIA már hátrasorolta Ocont az utolsó rajtkockába, mert a Q1 végén feltartotta a 16. pozícióban a Q2-ben bejutó Jolyon Palmert.

Q2

A 15 perces második szakaszban is Lewis Hamilton nyerte a házi csatát a Mercedesen belül: a brit ezúttal 1:11.238-cal, de ezúttal már csak 135 ezred volt az előnye Nico Rosberggel szemben. Mögöttük a harmadik ezúttal is Max Verstappen lett, megelőzve a Vettel - Räikkonen ferraris duót és a közéjük beékelődő csapattársat, Daniel Ricciardót.

Fernando Alonso nagyszerű Q2-t abszolvált a McLaren-Hondával, hetedik lett. A legjobb tízbe még Sergio Pérez és Nico Hülkenberg fért be a Force Indiával, valamint a kettejüket szétválasztó és parádézó Romain Grosjean a Haas-Ferrarival!

felipe_massa_f1_grand_prix_brazil_qualifying_1qrlikl9sdyx.jpg

Csúnyán hoppon maradt viszont a két Williams: Valtteri Bottas csak a 11. lett, míg a pályafutása utolsó hazai Forma-1-es nagydíját teljesítő Felipe Massa karrierje legrosszabb rajtpozícióját szerezte meg egy 13. hely formájában. Közöttük, a 12. helyen a másik Haasszal Esteban Gutiérrez zárt. A Toro Rossónak ezúttal esélye sem volt labdába rúgni: a faenzaiak pilótái Kvyat, Sainz Jr. sorrendben a 14-15. pozíciókban zártak. Jolyon Palmer pedig nem tudott elrugaszkodni a Renault-val a 16. helyről.

Q3

Végül pedig sor került a legnagyobb izgalmakat tartogató, 15 perces Q3-ra. Az első csörte után újból Hamiltoné volt az első pozíció a Mercedesszel - a brit 1:10.860-as idővel megfutotta a hétvége addigi leggyorsabb körét, Rosberg pedig csak egy 1:11.022-vel indította a záróetapban.

f1_grand_prix_brazil_qualifying_wynubk6xi6ex.jpg

Majd az utolsó percekben sor került a második egyben utolsó összecsapásra. A kockás zászlót követően Lewis Hamilton javított, és futott egy 1:10.736-os kört, de Nico Rosberg is nagyon-nagyon jó körön volt, viszont a pole-hoz nem volt elegendő: a német kikapott 102 ezreddel! De nem csak ők, hanem Kimi Räikkonen is tudott javítani: 2007 világbajnoka egy szerinte átlagos körrel happolta el a harmadik pozíciót ellenfelei, Verstappen, Vettel és Ricciardo elől.

Viszont az időmérő edzés hőse a Haas franciája, Romain Grosjean volt, aki egy szinte hibátlan körrel szerezte meg a 7. rajtpozíciót. Grosjean ezen bravúros teljesítménnyel megelőzte a Force Indiákat és a mclarenes Fernando Alonsót.

A 71 körös Brazil Nagydíj vasárnap délután 17 órakor fog elrajtolni magyar idő szerint.

Az időmérő edzés végeredménye:

cxe8egpxgaabhdn.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9911956127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása