F1 - ELDŐLT, MI LESZ A HAAS FEJLESZTŐPILÓTÁJÁNAK A SORSA JÖVŐRE

charles_leclerc_f1_grand_prix_germany_practice_vqbaffr_sq_x.jpg

Gene Haas csapata döntött: jövőre még nem fog a Forma-1-ben versenyezni a Ferrari ifjú növendéke, a monacói Charles Leclerc - előtte még a széria előszobájaként emlegetett GP2-ben kell bizonyítania a tudását.

A Forma-1 követői számára nem lehet ismeretlen Charles Leclerc - a 18 éves monacói ugyanis eddig idén három FP1-en vezethette a Haas autóját: a silverstone-i, a magyarországi és a németországi hétvégén. A hétvégén pedig Interlagosban is pályára fog gördülni az amerikai istálló színeiben az első edzésen. Sőt, a silverstone-i szezonközi gyakorláson a Ferrari gépét is kipróbálhatta. Emellett pedig a GP3-ban az ART Grand Prix versenyzője, és amikor már csak egy forduló van hátra, vezeti a pontversenyt.

Az elmúlt hetekben pedig azt pletykálták, hogy Leclerc azon versenyzők egyike, aki átveheti Esteban Gutiérrez helyét a csapatnál. Viszont a minap az istálló főnöke, Günther Steiner megerősítette, hogy a monacói jövőre is "csak" az alakulat fejlesztőversenyzője lesz, valamint a GP2-ben fog rajthoz állni:

"Charles remek munkát végzett idén a csapatnál. Mindig tette a dolgát, és úgy teljesített, ahogy azt kértük tőle. Nagyon nehéz mindig az, ha egy pilóta csak az első edzésen vezetheti az autót. De ő nagyon profi, és remek visszajelzésekkel tudott szolgálni. Nagyon boldogok voltunk emiatt. Jelenleg a GP3-ban versenyez, és Abu Dhabiban akár még a címet is bezsebelheti. Jövőre pedig a GP2-ben kell helytállnia, utána pedig meglátjuk, milyen teljesítményre képes. Amennyiben jövőre a GP2-ben nyer, vagy az összetett első három helyén zár, akkor szép jövő előtt állhat majd." - fogalmazta meg gondolatait Steiner Leclerc-ről. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8511943541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása