F1 - HAMILTON-POLE MEXIKÓBAN, ROSBERG MEGMENTETTE A MENTHETŐT

lewis_hamilton_f1_grand_prix_mexico_qualifying_ks2-7ery0fgx.jpg

Az időmérőn csak kimutatkozott a Mercedes fölénye, legalábbis Lewis Hamilton részéről, aki egy igencsak jó körrel szerezte meg a pole pozíciót, miközben Nico Rosbergnek nagyon meg kellett dolgoznia a második rajtkockáért.

A harmadik szabadedzéshez hasonlóan az időmérő edzésen is megmaradtak a tegnapi naphoz képest melegebb és naposabb időjárási körülmények. Ellenben a mezőny összetételét illetően történt egy változás, ugyanis csak 21 autó vehetett részt az idei 19. kvalifikáción, mivel Jolyon Palmernek ki kellett hagynia az eseményt, mert a Renaultjának a karosszériája megrepedt a pilótafülke környékén - úgyhogy a Q1-es kiesőzónában egy hely már az időmérő kezdete előtt elkelt.

pascal_wehrlein_f1_grand_prix_mexico_practice_xlxaqjzy3aox.jpg

A változatos szabadedzés eredmények után Lewis Hamilton előrántotta a Mercedes igazi erejét az első, 18 perces szakaszban, ugyanis még ha második nekifutásra is, de egy 1:19.447-es körrel megkaparintotta az elsőséget, mindeközben Nico Rosberg, a pontverseny éllovasa csak hatodik lett, 5 tizedmásodpercesnél is nagyobb hátrány birtokában! Ennél érdekfeszítőbb események csak a hátsó traktusban történtek, kezdve azzal, hogy Pascal Wehrlein brillírozott a Manorral és a 16. helyen továbbcsusszant a Q2-be. Eközben a Haas szenvedése folytatódott: Esteban Gutiérrez az utolsó utáni pillanatban bemutatott megpörgésével eltaszította magától a továbbjutás lehetőségét, akárcsak csapattársától, Romain Grosjeantól - előbbi a hazai közönsége előtt csak a 17. rajtkockát szerezte meg, míg utóbbi a maga 21. rajthelyével pályafutása egyik, ha nem a legrosszabb időmérőjét zárta. A két Haason kívül kiesett a motorhibákkal küszködő Daniil Kvyat, a sauberes Felipe Nasr, valamint a manoros Esteban Ocon.

Nemsokára a negyedórás Q2-vel folytatódott a mexikói F1-es hétvége szombati programja, amely szuperlágy gumis Verstappen-elsőséget, a Mercedes házi csatájában pedig megint Hamilton-tündöklést és Rosberg-küszködést hozott. Amennyiben pedig lejjebb görgetünk a szakasz eredménylistáján, figyelemre méltónak mondhatjuk Nico Hülkenberg 5. helyét, illetve Carlos Sainz Jr. továbbjutását a tavalyi Ferrari-motorral rendelkező Toro Rossóval. A kiesőzónát pedig a McLaren-pilóták, Fernando Alonso és Jenson Button alkották, illetve a kettejük közé beékelődő force indiás Sergio Pérez, valamint a mögöttük záró Kevin Magnussen (Renault), a sauberes Marcus Ericsson és a manoros Pascal Wehrlein.

f1_grand_prix_mexico_qualifying_me1uoffqckcx.jpg

Végül pedig sor került a mindent eldöntő Q3-ra, ahol a megmaradt 10 pilóta rendelkezésére már csak 12 perc állt ahhoz, hogy sikerüljön a lehető leggyorsabb kör összerakása. Lewis Hamilton pedig nem cicózott sokáig, az első csörte során megfutotta a hétvége leggyorsabb körét 1:18.704-gyel - egy ideig pedig még abban is reménykedhetett, hogy mind a két Red Bull beékelődik közé és Rosberg közé. Azonban miután a fináléban a Red Bullok nem tudtak eleget javítani, Rosberg a semmiből visszahozta az első soros indulását. Viszont a pontversenyéllovasa így is elmaradt a pályafutása 59. pole pozícióját megszerző csapattársától és riválisától, Lewis Hamiltontól. Az Ezüst Nyilak mögött a második sorban a két Red Bull zárt, Verstappen - Ricciardo felállásban, megelőzve a Force Indiával parádézó Nico Hülkenberget, aki az 5. legjobb időt futotta meg. A Ferrari pedig masszívan alulmúlta a várakozásokat Räikkonen hatodik és Vettel hetedik pozíciójával. A Ferrarikat a Bottas - Massa sorrendben záró Williamsek követték, a legjobb tízet pedig a toro rossós Carlos Sainz Jr. tette teljessé.

Vasárnap este 21 órakor pedig megrendezésre kerül a Mexikói Nagydíj, az idei szezon 19. futama! Természetesen a 71 körös viadalról élőben fogunk tudósítani.

Az időmérőről készült percről-percre tudósításunk EZEN A LINKEN érhető el.

Az időmérő edzés végeredménye:

cv9r_omwcaaptzu.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1011914345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása