F1 - ROBBANTOTT A RED BULL: VERSTAPPEN NYERT RICCIARDO ELŐTT A HARMADIK EDZÉSEN

max_verstappen_f1_grand_prix_usa_practice_delkcn9w4tzx.jpg

A Red Bull kettős győzelmet aratott az Amerikai Nagydíj utolsó szabadedzésén, megelőzve a ferraris Kimi Räikkonent és a Mercedeseket!

Kettős győzelmet aratott a Red Bull Racing a harmadik edzésen az Amerikai Egyesült Államokban: Max Verstappen 1:35.766-tal szerezte meg az edzéselsőséget, 3 tizedet verve a csapattárs Daniel Ricciardóra. Mögöttük a ferraris Kimi Raikkonen lett a harmadik, fél másodperc körüli lemaradásban.

A Mercedesek pedig csak a 4-5. pozíciókban zártak Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberg, viszont hozzá kell tenni, hogy egyik pilóta sem mutatta meg, hogy mit tud igazán a Pirelli szuperlágy gumijain. Úgyhogy a lágy gumis köreikkel zártak ezen pozíciókban a bajnoki riválisok.

Sebasitan Vettel a másik Ferrarival a hatodik leggyorsabb időt futotta meg, ám csak 8 kört tudott megtenni a 60 perc folyamán. David Croft a Sky Sports F1 közvetítésében azt mondta, hogy váltóhiba miatt töltött sok időt a depóban a négyszeres világbajnok.

Nico Hülkenberg ismét meggyőző teljesítményt nyújtott a Force Indiával, ezúttal hetedik lett, megelőzve a williamses Valtteri Bottast. A legjobb tízet a McLaren-Hondákkal Jenson Button és Fernando Alonso tették teljessé.

Eközben Sergio Pérez és Felipe Massa alulmúlták csapattársaik teljesítményeit a maguk 11. és 13. helyével - a mexikói és a brazil Jolyon Palmer fogták közre, aki a Renault-val a 12. legjobb időt futotta meg.

A Toro Rosso ezúttal nem volt valami erős: az STR11-esek Kvyattal és Sainzzal csak a 14. és a 15. pozíciót foglalták el az eredményjelzőn. Ráadásképpen, a faenzaiak számára fejfájást okozhat az is, hogy spanyol pilótájuk a tréning első harmadában jobb hátsó, az utolsó harmadban pedig a bal hátsó bal hátsó defektet kapott. Vélhetően a kerékvetők agresszív használata okozhatta a két esetet.

A Haas csapatánál is csak annyival lehetnek nyugodtabbak a szerelők, hogy legalább az autó nem hullik szét menet közben. Viszont az a 16-17. hely a Gutiérrez - Grosjean duótól hazai pályán nem tűnik valami szívmelengetőnek.

14642291_684874055002913_8048525902020011223_n.jpg

A másik Renault-val Kevin Magnussen igencsak hátul, tizennyolcadikként zárt, megelőzve a Saubereket és a Manorokat, amelyek Ericsson - Nasr - Ocon - Wehrlein felállásban zártak. Az edzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy az edzést egyszer meg kellett szakítani, ugyanis a 19-es kanyarban Wehrlein kicsúszott a kavicságyba.

Az időmérő edzés 20 órakor fog elkezdődni, élőben közvetíti az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cvymcaowiaajnzr.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5411830067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása