F1 - 13 EZRED DÖNTÖTT A KÉT MERCEDESES KÖZÖTT A SUZUKAI IDŐMÉRŐN

nico_rosberg_f1_grand_prix_japan_qualifying_kxkdedzaogex.jpg

Folytatódott a kiélezett harc az Ezüst Nyilak között a suzukai időmérőn is: Nico Rosberg csak egy hajszálnyival tudta megkaparintani a pole pozíciót, Lewis Hamilton pedig csak 13 ezreddel kapott ki!

Magyar idő szerint reggel 8 órakor vette kezdetét a Forma-1 idei szezonjának 17. időmérő edzése Suzukában - a tréninget a mezőny száraz, de párás időjárási körülmények között teljesíthette a mezőny.

A 18 perces Q1 óriási tűzijátékot és meglepetéseket hozott. Az ekkor még takarékmódon lévő Mercedesek szokás szerint még nem koncentráltak az elsőség megkaparintására, így az a Ferrari kezébe került - ennek megfelelően Vettel - Raikkonen - Rosberg - Hamilton sorrend alakult ki az első négy pozícióban. Ami pedig nem kis meglepetés volt, az a Haas feltámadása a szenvedéssel teli pénteki nap után - Grosjean és Gutiérrez a TOP 10-ben zárva jutottak tovább a Q2-ben. Viszont a McLaren-Honda a vártnál gyengébben szerepelt a hazai pályán, melynek következményeként Fernando Alonso éppen csak továbbslisszolt a Q2-be, Jenson Button viszont még eddig sem jutott el és fennakadt a Q1-es rostán, akárcsak a Renault-pilóta Kevin Magnussen, valamint a két Sauber és a két Manor.

A negyedórás Q2-ben viszont már helyreállt a világ rendje, a Mercedesnél feltekerték a V6-osokat, így a Rosberg - Hamilton kettős zárt az élen, miközben a két pilótát bő 4 tizedet választotta szét. Az Ezüst Nyilak mögött a Ferrarik, a Red Bullok, a Haasok és a Force Indiák zártak. Ennek következtében pedig búcsúzni kényszerült a két Williams többek között - ez fájó lehet a grove-i csapat számára, ugyanis mindkét Force India előrébb zárt Bottasnál és Massánál. A Toro Rossók is hoppon is maradtak - Kvyat a 13. lett, megelőzve csapattársát, Sainzot, aki a Q2 utolsó másodperceiben még meg is forgott a Spoon-kanyarban. Fernando Alonso ezúttal csak a 15. lett a McLaren-Hondával, Jolyon Palmer Renault-ja előtt.

Végül pedig sor került a mindent eldöntő harmadik szakaszra is. Az első szétlövés és Nico Rosberg apróbb hibája után Lewis Hamilton került az élre 1:30.758-cal. Aztán a fináléban Rosberg visszavette a vezetést 1:30.647-tel, erre pedig Hamilton már nem tudott válaszolni, ugyanis kikapott, de csak 0.013 másodperccel! A két Ezüst Nyíl mögött a Ferrarik zárták Raikkonen - Vettel sorrendben, de Vettel csak a 7. helyről indulhat majd a büntetése miatt. A két vörös autó mögött a két Red Bull zárt Verstappen - Ricciardo felállásban, majd a Force India és a Haas gépei festettek sormintát.

Magyar idő szerint holnap reggel 7 órától pedig sor került az 53 körös Japán Nagydíjra, melyet élőben fogunk közvetíteni, szöveges formában.

Az időmérőről készült tudósításunk erre a linkre kattintva érhető el.

Az időmérő edzés végeredménye:

cuojkhww8aagw1l.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7711780167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása