GP2 - ABU DHABIBAN KŐKEMÉNY PREMÁS VIADAL LESZ A BAJNOKI CÍMÉRT

14470637_508812399318722_1324611087754467435_n.jpg

A monzai és a sepangi hétvége az olasz Antonio Giovinazzinak jött ki jobban a Prema Powerteam háza táján, így a pontversenyben nem csak utolérte, hanem meg is előzte csapattársát, a francia Pierre Gasly-t. De jelenleg csak 7 pont választja el őket. A konstruktőri trófea sorsa már eldőlt.

Monza

A GP2 mezőnye még szeptember legelején látogatott el Monzába, amely az idei szezon 9. állomása volt.

Szombaton a főversenyen a Prema olasz pilótája, Antonio Giovinazzi valami elképesztő dolgot vitt véghez - úgy nyerte meg 1.4 másodperces előnnyel, hogy az utolsó helyről rajtolt, és az utolsó körben tudta csak megelőzni az addig vezető honfitársát, Raffaele Marciellót, akinek így meg kellett elégednie a dobogó második fokával. A harmadik helyet a Rapax svédje, Gustav Malja kaparintotta meg. A Prema másik versenyzője, a francia Pierre Gasly "csak" negyedikként ért célba. Mögöttük Natóval, Ghiottóval, Kinggel, Evansszel, Rowlanddel és Markelovval lett teljes a pontszerző zóna.

Annyit azért hozzá kell tenni Giovinazzi győzelmével, hogy nagyon jól jött neki a Safety Car-periódus, de ennek ellenére is dicséretre méltó versenyzést mutatott be.

A biztonsági autóra egyébként Arthur Pic és Sergio Canamasas kemény találkozója miatt szükség, amely a Lesmo 2-ben történt. Szerencsére a balesetet mindketten megúszták ép bőrrel.

A vasárnap megrendezett sprintfutamon a Racing Engineering franciája, Norman Nato nyert, miután egy erős rajtot produkált a 4. helyről. Onnantól kezdve pedig már csak annyi volt a dolga, hogy behozza a célba az autót, ugyanis mire eljutottak a 2-3. helyig a premások, addigra Natónak már tekintélyes előnye volt. A francia mögött a honfitárs Gasly zárt, megelőzve Giovinazzit. A dobogósokat a további pontszerző pozíciókban King, Markelov, Lynn, Matsushita és Latifi zártak.

Monza után még Pierre Gasly volt a pontverseny élén, 10 pontos előnnyel.

Sepang

A malajziai pedig a GP2 2016-os bajnokságának a 10. hétvégéje volt.

A szombati főfutam a 2. rajtkockából induló premás Antonio Giovinazzi győzelmét hozta, miután az olasz az első métertől az utolsóig kontrollálni tudta a futamot - ezzel a sikerrel pedig megragadta a vezetést a pontversenyben. Igaz, ehhez az utolsó körökben még le kellett küzdenie az ART orosz pilótáját, Sergey Sirotkint, aki az első pozíciót a futam folyamán az alternatív taktika révén tudta megszerezni, ám a végére eléggé elfogyasztotta a gumijait. A dobogó legalsó fokára a Racing Engineering franciája, Norman Nato állhatott fel. A dobogósok kívül még Lynn, King, Marciello, Ghiotto, Evans, Malja és Canamasas fért be a TOP 10-be. Egy gyenge rajt és egy rosszul vizsgázó gumitaktika után a Prema másik pilótája, Pierre Gasly csak a 11. lett, és pont nélkül zárt. A Prema Powerteam pedig megnyerte a csapatok bajnokságát.

Vasárnap a sprintversenyen a futamgyőzelmet a tridentes Luca Ghitotto szerezte meg, mögötte honfitársa, a Russian Time-pilóta Raffaele Marciello lett a második. A Prema pilótái bejöttek a 3-4. pozícióban, Gasly - Giovinazzi sorrendben. Mögöttük még Malja, Evans, Matsushita és Rowland tudtak pontot szerezni. 

A GP2 idei szezonjából pedig már csak egy hétvége van hátra, amely majd Abu Dhabiban kerül megrendezésre november utolsó hétvégéjén. A bajnoki címért éles küzdelem várható, ugyanis Giovinazzit és Gasly-t jelenleg csak 7 pont választja el! Izgalmas finálé elé nézünk.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4111759457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása