F1 - TOVÁBBRA IS A MANOR TARTALÉKPILÓTÁJA AZ INDY 500 GYŐZTESE

alexander_rossi_indianapolis_500_qlfruekukeix.jpg

Nincs befolyással az Alexander Rossi manoros állására, hogy Rio Haryantót lefokozták tartalékpilótának a csapatnál.

Mint ismeretes, az amerikai Alexander Rossi a tavalyi év második felében öt futamon is indulhatott a Manor Racing színeiben, Roberto Merhi helyén és Will Stevens csapattársaként. Azonban óriási meglepetésre 2016-ra már nem tarthatta meg versenyzői ülését a kiscsapatnál, ugyanis Pascal Wehrlein és Rio Haryanto lett leszerződtetve Stevens és Rossi helyére. Eközben előbbi átnyergelt a WEC-be, a szintén Manor név alatt futó csapathoz, miközben utóbbi a tengerentúli IndyCar-szériát választotta, a részvételi lehetőséget pedig az Andretti-Herta Autosport biztosította a számára, emellett pedig a Manornál megmaradt tartalékversenyzőnek..

Azonban szerdán bejelentették, hogy Haryanto nem tudta előteremteni a kellő pénzösszeget ahhoz, hogy a szezon második felében is versenyezhessen, így az ülését Esteban Ocon kapta meg, miközben az indonézt lefokozták tartalékpilótának.

A Manor ezen döntése után elkezdtek spekulálni arról, hogy Rossi elhagyhatta a Manort, hiszen eredetileg az övé volt a tartalékosi szerep. Azonban az amerikai versenyző menedzsmentje cáfolt a pletykákat:

"Semmi sem változott Alexander szerepével kapcsolatosan, ő továbbra is a Manor hivatalos tartalékversenyzője." - nyilatkozta a menedzsment az ESPN-nek.

Egyébként Rossi IndyCar-karrierje eddig egész jól alakult, ugyanis óriási taktikával május végén megnyerte az 500 mérföldes futamot az indianapolisi oválpályán, pár futammal a szezonzáró előtt pedig a pontverseny 11. helyén áll.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4810406744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása