F1 - HARYANTO ELFOGADTA A MANOR AJÁNLATÁT

rio_haryanto_f1_grand_prix_germany_previews_tbi_fzgilskx.jpg

Csütörtök reggel a Manor Racing megerősítette, hogy Rio Haryanto elfogadta az ajánlatot, így tartalékversenyzőként a csapatnál marad.

Szerda délelőtt a Manor megerősítette, hogy az indonéz Rio Haryanto nem tudja előteremteni a szükséges anyagiakat ahhoz, hogy folytatni tudja a szezont, így a Manornak a versenyzőcsere mellett kellett döntenie. A döntés végül a fiatal franciára, Esteban Oconra esett, aki tavaly a GP3-ban, tavalyelőtt pedig a Forma-3 Európa-bajnokságban lehetett bajnok. Spától ő lesz Pascal Wehrlein csapattársa.

A tegnapi bejelentése folyamán a Manor azt is elárulta, hogy annak érdekében, hogy életben tarthassa Forma-1-es álmait Rio Haryanto, felajánlják neki a tartalékpilótai posztot - az már az indonézen múlt, hogy elfogadja-e vagy sem. A mostani bejelentés értelmében az előbbi opciót választotta.

"A Manor Racing örömmel jelenti be, hogy Rio Haryanto a szezon hátralevő részében is a csapatnál maradni, miután elfogadta a tartalékversenyzői ajánlatunkat.

Rio elérhető lesz számunkra, ha esetleg valamelyik pilótánkat helyettesíteni kéne. Emellett ott lehet a mérnöki megbeszéléseken és a különböző PR-eseményeken. A csapat pedig ezalatt támogatni fogja a versenyzési ambícióit." - áll a csapat közleményében.

Egyébként tegnap Rio Haryanto a közösségi oldalán megerősítette azt, amit eddig is tudtunk, miszerint az anyagiak hiánya miatt veszítette el a pilótaülést:

"A 2016-os szezon hátralevő részében már nem vagyok versenyző, anyagi problémák miatt. Köszönöm mindenkinek a kedves üzeneteket! Már várom a következő kihívást." - írta az indonéz.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9710260784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása